Ett miljondrag till V75 från hemmatränaren

25

miljondrag v75

Hemmatränaren Oskar Svanberg är optimistisk inför lördagens V75-omgång då han har en grov duo till start.Foto av MARIA HOLMÉN

En finalsegrare och en debutant. Oskar Svanberg ser det inte som otänkbart att hans duo står bakom en eventuell miljonutdelning på lördagen.
– Usain Henna ska man definitivt ha med i alla fall, säger han.

Det är jackpot och en ensam vinnare kan kamma hem sammanlagt 42 miljoner kronor från sjurättspotten på Mantorp under lördagen. Hemmatränaren Oskar Svanberg kommer till start med två, minst sagt grova, miljondrag. Jean Valjean (V75-2) gör debut i dessa sammanhang och Usain Henna (V75-5) kommer senast från seger i en klass I-final.
– Visst är det två grova killar vi pratar om. Jean Valjean, eller ”Janne” som vi kallar honom, skulle ha debuterat på V75 redan på Momarken, men fick en infektion och stod över. Nu testar vi igen, säger Oskar Svanberg och fortsätter:
– Men jag har inte några resultatmässiga förväntningar på honom. Man måste komma ihåg att han går direkt från lunchtrav till V75. Det är mycket tuffare emot nu och det är svårt att säga hur långt det räcker.

Perfekta förutsättningar
Oskar Svanberg blir dock inte förvånad om hans häst ändå kan vara med en bit fram i fältet.
– Nej, det blir jag inte. Men jag blir inte heller förvånad om han blir en bit efter in i mål. Det är som sagt svårt att säga. Men får han ett hyggligt lopp kan det bära långt. Han är kanske en lite smålat kille, men han gör alltid jobbet. Jag tror i alla fall att han kommer göra sin bästa prestation någonsin. Sedan får vi se vad det räcker till. Spår ett bakom bilen är perfekt. Han är ganska snabb ut och vi vill gärna ha ett lopp på insidan.
Utrustningsmässigt?
– Det blir troligtvis barfotabalans och jänkarvagn. Jänkarvagn har han haft en gång tidigare och då vann han med flera längder trots att han kändes lite småtrög.

”Mycket tidig på lappen”
Usain Henna skrällde och vann klass I-finalen på Solvalla i slutet av mars. Det efter att bland annat ha avväpnat Ready for More den sista biten.
– Så då förstår man att jag har en bra häst. Usain Henna fick visserligen ett perfekt lopp, men gjorde det bra och behöver inte skämmas för segern.
Nu är det dock tuffare emot eftersom Usain Henna avancerat till bronsdivisionen.
– Jag har respekt för många hästar i detta lopp, men skulle inte vilja byta häst med någon. Min häst räknas definitivt och som spelare skulle jag ta med honom på lappen i ett mycket tidigt skede.
Hur tänker du dig loppet?
– Ja, från spår fem tror jag vi kommer till en bra position. Han är ganska snabb iväg och det ska bli spännande att se vem som spetsar. Beroende på vem som tar ledningen kanske vi kan få överta?
– Nej, men jag har väl egentligen ingen klar bild över loppet utan vi får helt enkelt köra på känsla. Det är jättesvårt att sia om någonting då värsta motbudet, Sauveur, lottats till bakspår.
Av dina två. Vilken är hetaste chansen?
– Usain Henna måste jag säga då. Även om jag tror att ”Janne” kommer att göra sitt livs lopp. Men jag skulle säga att Usain Henna är mycket tidigt på lappen och att ”Janne” mera är av ett miljondrag. Jag skulle ta med honom om jag hade råd att strecka på lite.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.