Expertens drag – mot tidig julklapp

21

Fram med duttpennan, bingolotten och V75-kupongen.

Årets mysigaste travkväll knackar på dörren.

Här är mina drag till dig som vill ha chans på en tidig julklapp.

Det råder V75-hysteri, där vi på nio dagar ska avverka åtta V75-omgångar och vi inleder i dag med uppesittarkväll framför Bingo­lotto och V75 från Örebrotravet.

Just Örebros travbana har ett av Sveriges kortaste upplopp vilket är förbaskat tråkigt. Nu finns chansen att banan ska läggas om, på en helt annan plats än där den ligger nu, och högst upp på min önskelista är att vi får en bana som är cirka 1 400 meter lång och ett upplopp som mäter 400 meter. Häftigt, utslagsgivande och spännande.

Snälla tomten, ge mig det, för finns det något tråkigare än när dåliga favoriter ramlar undan från ledningen? Nej, usch.

Hög mysfaktor

Kvällens omgång håller visserligen inte den högsta klassen rent sportsligt, men det är gemytligt att sitta framför en sprakande brasa med lite julkäk på bordet och något gott i glaset. Mysfaktorn är hög och här är mina V75-drag, lopp för lopp.

V75-1: Monfalcone blev jag kär i tidigt då det är en härlig häst som nu ståtar med tre raka segrar. Tom Horpestad vinner det här loppet utan trafikproblem, men det var ju det här med kort upplopp … Ebony Boko är ståtlig, given att ta med och sedan ­plockar jag även med M.T.Klara som kan nå ledningen och Antonio Tabac som var sjuk senast men ska vara bättre den här gången.

V75-2: Travåret 2016 har varit som en berg- och dalbana på många sätt och vis, där fantastiska prestationer blandats med stora skandaler. Kriteriet vanns av Deimos Racing – men det som etsat sig fast mest på min näthinna från det storloppet var när Rafiki Fri galopperade med en finalplats klar kort före mållinjen i sitt uttagningslopp. Det är svårt att förklara, men hela grejen att Anna Isabelle Karlsson var på väg mot sitt livs upplevelse tillsammans med pappa Hans häst var så vacker – men så raserades allt på en enda sekund. Det berörde mig och jag är otroligt glad över att dottern fått fortsatt förtroende bakom hästen och nu ska de göra bokslut för året på hemmaplan. Jag tror och hoppas att de vinner, det gör jag alltid, men skulle Han Herred komma till ledningen är han tuff att besegra. Han ­Herred springer och bryter en del i svängarna, därför är han oerhört gynnad av att springa på spåret längst in och i ledningen är han riktigt bra. Skicklige Kenneth Haugstad kör – medan ordinarie kusk Erik Adielsson sitter bakom skrällen Basic Instinct. Hur blev det så?

V75-3: Åke Lindblom är en skön prick och han har nästan alltid någon riktigt bra häst i stallet. Under det gångna året blev han av med Sauveur, men nu har han en ny stjärna på gång.

Porthos Race är obesegrad hos Lindblom och jag får ”Sauveur-feeling” när fyraåringen dansar fram på travbanorna.

Han är inte klockren i travet, det kan bli galopp, men felfri är han väl ostoppbar? 1.12 det sista varvet senast utan att dra en suck och motståndarna får jobba för att nå ikapp honom. Jag gillar Tellmea­story, det vet ni som är trogna läsare av mina spalter, men att besegra Porthos Race känns som en jobbig uppgift.

 V75-4: Här har tomten fått ihop en ­salig blandning hästar och jag tar alla på mitt ­system. La Diva Rossi har sett fin ut och ­Flashing Boko är tuff. Jag framhåller de två men fyller på glöggkoppen, skär upp den ny­griljerade skinkan och ber snällt om skräll.

Omgångens roligaste drag

V75-5: Tre hästar på mitt julsystem. Dashing Kimberley är i toppform, måste med. Merles Simone är omgångens roligaste drag. Blir inte löpningen för tung är hon väldigt spännande. Sen plockar jag givetvis med Diva Deo som förlorade som mega­favorit senast men före det har hon imponerat. Hästen har tränats lugnt, men nu är det andra bullar när förstapriset är 100 000 kronor.

V75-6: Aron the Baron – oj så bra han varit! Intrycket vid segern näst senast var smått fantastiskt och jag tror att han tar ledningen och vem ska sedan besegra honom? Orion Tilly är i knallform, men spår tolv på Örebro är ungefär som att stå med tillägg på Usain Bolt. Nej, spik.

V75-7: U.F.Andover Again har en straffspark, men för att höja värdet garderar jag med några roliga miljondrag. Kan Robert Bergh agera skrällkusk med Annabelle Dimanche? Vi får väl fråga tomten.

Patrik Fernlunds V75-system

V75-1: 10, 9, 2, 5 (4, 12)

V75-2: 5, 2 (11, 1)

V75-3: 1 Porthos Race (9, 2)

V75-4: 8, 2, 6, 11, 5, 10, 3, 4, 1, 7, 9, 12 (8, 2)

V75-5: 7, 11, 1 (2, 9)

V75-6: 1 Aron the Baron (12, 9)

V75-7: 5, 12, 13, 15, 1, 8, 14, 9 (2, 10)

2 304 rader/1 152 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Expertens drag –
mot tidig julklapp

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPremiär för V75 på klassisk vinterbana
Nästa artikel”Pansarkryssare mot sin nionde V75-seger”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.