”Pansarkryssare mot sin nionde V75-seger”

22

Tredje benet i V75-yran är tveklöst kungsetappen. Omgången som alla travälskare mest ser fram emot.

På Solvalla under annandagen gör fantastiska hästar i upp i täta V75-finaler.

Svårigheten den här dagen ligger inte i att ha koll på vilka de är, det är stjärntätt och alla har kvalat in via försöken. Nej, nöten att knäcka är hur loppen blir körda och vad som kommer att av­göra. En sak jag lärt mig den hårda vägen är att det nu är oerhört små marginaler och att en kanonhäst som kommer till ledningen sällan förlorar.

Lika bra att påminna om det omvända: nästan alla kan förlora om de tvingas göra allt jobb efter­som de i så fall ska slå hela fältet.

Ni kanske tycker att jag radar upp klyschor och självklarheter – men ibland är det bra att ha dem framför sig i analysen, att inte ­tappa bort sig och bländas av ­stjärnorna.

För mycket grovbjobb?

V75-1: Isor Håleryd kanske blir mest spelad och så bra som han varit är det väl inget fel i det. Men jag återknyter till det jag skrev i början, att det knappast funkar att rada upp motståndet i skonummer och ge dem stryk en efter en. Här kan det bli mycket grovjobb för Untersteiners kanon och jag garderar. Kan det vara så lätt att Furious Francis leder runt om? Fossens Bonus var närmast läskigt fin i målskjutsen senast och ni såg väl Beppe Am i skymundan i samma lopp.

V75-2: Det normala är att M.T.Kingofthehill har bra chans om han fungerar men senast blev det galopp under full attack med 600 meter kvar. Han hade nog vunnit annars. Jag vill varna för Fighting Bax som kan hur mycket som helst när han får till det. Sen vet jag förstås inte hur handi­kappad han är av att gå med skor.  

V75-3: On Track Piraten känns som omgångens sunda spik. Det är liksom bara för Johnny Takter att köra. Hästen tål nästan vad som helst och jag gissar att det bär av mot ledningen, förr eller senare. Sen seglar Hans R Strömbergs pansarkryssare undan till årets nionde V75-seger.

V75-4: Häftig ­duell mellan Wild ­Honey och Anna Mix. Wild Honey sticker till spets (Jumble Ås släpper väl?) medan Anna Mix får kliva fram utanpå ledaren efter en bit. Wild Honey presterade inte på topp senast medan Anna Mix var grym som knappt slagen tvåa efter dödens på On Track Piraten.

Ja, jag vet vad jag skrev ­tidigare. Men för mig är Anna Mix ändå spiken.

I sitt livs form

V75-5: Bullseye Pellini är otroligt fin och höll strålande senast i andra starten efter lång skade­frånvaro. Han är hästen att slå, särskilt med tanke på spåret i förhållande till de värsta konkurrenterna.

Vill ändå varna för One ­Memphis som är i sitt livs form och har läge för att smyga med.

V75-6: Omgångens svåraste lopp, om nu inte norske Avery smärtfritt kommer till ledningen? Ta många och glöm inte Forecast med Kihlström från pole position. Hästen är mycket bättre än raden.

V75-7: Bryssel är en sån där fyraåring som inte är sliten

efter en lång säsong. Han satt fast i Europa­derbyt och vann efter en jobbig resa på V75 senast med ­dödens sista 1800.

Visst, det är ingen straffspark men det är ändå peggat för vinst. Den här bränner inte Björn Goop.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1–4–3–7 (res 10–6)

V75-2: 8–4–14–7–11–10–3–9 (res 15–12)

V75-3: 5 On Track Piraten (res 8–4)

V75-4: 6 Anna Mix (res 8–5)

V75-5: 4–10–12–1–8–11 (res 9–6)

V75-6: 5–8–1–3–4–10–11–7 (res 12–6)

V75-7: 6 Bryssel (res 4–3)

1 536 rader/768 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Pansarkryssare mot sin nionde V75-seger”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelExpertens drag – mot tidig julklapp
Nästa artikelHärlig vinterbana till Umeås V75:a!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.