Finsk Stjärntravare till Westholm

207

she_loves_you

Jörgen Westholm har fått in ett högintressant nyförvärv i stallet.
Det rör sig om finskfödda toppstoet She Loves You F.I. som segrade under elitloppshelgen i fjol.
Det är på sin hemsida som Westholm avslöjar om nytillskottet till hans franska filial.
She Loves You F.I. har i vinter tävlat för Fabrice Souloy där hon inledde med att vara först i mål i storloppet Prix Marcel Laurent i november, före elithästar som Timoko och Tiego d’Etang, på tiden 1.10,7/2 100 meter autostart.
Domarna på Vincennes valde emellertid att diskvalificera hästen för orent trav varefter She Loves You F.I. inte fått till det i ytterligare tre starter på fransk mark.
– Det är jättespännande för oss att få in den här hästen i träning och jag är glad och positiv. Jag har sett henne tävla mycket, och hon har riktigt hög kapacitet. Hon har anlänt till stallet på Grosbois och kommer vara där så länge vintern håller sig kvar i Sverige och sedan ska hon hem till vår gård i Sala. Vi vill känna på hästen innan vi sätter upp några mål men det är klart att man måste ha höga mål med en sådan här häst, säger Jörgens Westholm på sin hemsida.
Sexåringen har gjort tre starter i Sverige och förbluffade elitloppspubliken i fjol då hon skrällvann Lady Snärts lopp på tiden 1.10,4/1 640 meter autostart närmast före Yucca Boko och Tamla Celeber.
Totalt har She Love You F.I. vunnit 18 lopp på 39 starter och tjänat cirka 2,5 miljoner kronor.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.