”Flera kluriga lopp och två fina spetsvinnare”

23

Carlsson: Det luktar hög utdelning – perfekta lägen för spikarna

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75

Brothers In Am spikas i GS75-avslutningen.

TRAV22 oktober 2017 10:50

Svår omgång på Grand Slam 75 i dag.

Skönt då att vi har två spetsvinnare att luta oss mot.

Sigel Doc och Brothers In Am leder -båda runt om.

Dags igen för Grand Slam 75 på Solvalla och eftermiddagens kluriga lopp gör att det luktar hög utdelning.

Spets är närmaste vägen till mål och jag avslutar omgången med att spika två startsnabba hästar i finfin form från perfekta utgångslägen.

Brothers In Am, eller ”Brorsan” som han kallas i stallet, är en välstammad häst som har lovat mycket men som trots att han har gjort det bra inte riktigt levt upp till tränaren Henrik Larssons förväntningar.

Pratade med Henrik i veckan som berättade att han inte är nöjd med säsongen för hästen som haft en del oflyt. Men menade att han nu är på rätt väg och bör ha en hel del att hämta under senhösten. ”Brorsan” vann senast från ledningen för Björn Goop i flegmatisk stil och gången före det hamnade han hopplöst till men avslutade vasst i skymundan.

Tränaren tror på toppchans

Enligt tränare Larsson har hästen varit riktigt fin i veckans träning och han tror på toppchans från ett perfekt läge.

Brothers In Am är mycket startsnabb och bör ha goda möjligheter att leda runt om.

Det blir även barfota fram till den här starten vilket är ett extra plus.

Hästen är i skrivande stund bara tredjehandare på strecken vilket vi tackar för. Jag har annars varit imponerad av favoriten Stand Bayous som övertygade stort vid V75-segrarna i våras. Men hästen har varit borta länge och Daniel Redén ligger lågt inför comebacken och aviserar ett snällt upplägg från ett dåligt utgångsläge.

Därför blir det spik på Brothers In Am.

Omgångens andra spik hittar vi i den sjätte avdelningen i Sigel Doc. Det fyraåriga stoet kommer från en spurtseger då hon avslutade vasst. Gången före satt hon fast mot topphästar som National Prince bland annat. Och i starten innan dess höll hon starkt efter en stentuff öppning på en kladdig bana.

Utgångsläget med spår två är perfekt för den startsnabba damen och jag litar på att hon leder runt om för Torbjörn Jansson. Favoriten Barbara L. Hanover är riktigt bra men gör comeback efter ett sju månader långt uppehåll. Även om Reijo Liljendahl brukar ha sina hästar väl förberedda är hon knappast på topp och från spår elva kan det bli tufft att vinna direkt.

Favoriten i Grand Slam 75-inledningen Titan Brodde övertygade stort vid segern från dödens senas. Han får nu Örjan Kihlström i vagnen och visst borde han ha bra chans. Men det är bakspår över lång distans och jag vill ha med den troliga ledaren i Showman Brodde som kommer i form och som eventuellt ska tävla barfota bak den här gången.

Ready to Flex är också given då han efter två raka segrar fullföljde bra efter en resa i dödens senast.

I den andra avdelningen är Floh G. mitt drag tillsammans med Klaus Kern. Hästen var riktigt bra vid segern i Örebro senast då Kern körde offensivt och bombade fram utvändigt om ledaren tämligen omgående. Floh G. avgjorde sedan till en lätt seger och det kan mycket väl bli andra raka.

Hägern T.H. har tampats mot kulltoppen hela tiden och mött sina stallkamrater Tand Kraft och Järvsö Pegasus och gjort det fullt godkänt. Nu är det enklare emot men utgångsläget med spår åtta kan ställa till det.

Varning för stallkamraten Smefaksen som är klart bättre än raden. Han har tränat bra en längre tid utan att få till det i loppen. Senast avslutade han godkänt i skymundan och kan vara på rätt väg nu.

Annars har favoriten i loppet G.G.Jonny J. övertygat i sina fyra segrar på sex starter i år.

Kan vinna när som helst

Andthedanceisover kommer med två raka segrar i bagaget men den flegmatiske treåringen har inte sett ut som någon vinnare under vägen i loppen. Han visar dock rätt inställning och tar sig samman över upploppet och vet var mållinjen ligger. Kan hästen utnyttja springspåret och komma till ledningen kan det mycket väl bli tredje raka.

Det är vidöppet bakom i det här treåringsloppet men M.T.Macahan är given och kan vinna när som helst för Mattias Djuse.

 Prediction är utan seger i år ännu så länge och är favorit i GS75-5, tillika lärlingsloppet. Han höll okej från utvändigt om ledaren senast och ska nu eventuellt tävla i jänkarvagn och med rycktussar.

Det kan förstås göra susen men jag litar inte helt på honom och garderar med några stycken.

En riktig rysare kan Douglas Sisu vara som har suttit fast tre gånger i rad.

Grand Slam 75 från Solvalla sänds i TV12 15.30.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 9, 3, 11 (1, 4)

GS75-2: 5, 6, 12, 1, 2, 3 (10, 7)

GS75-3: 7, 8, 5, 10, 4 (11, 12)

GS75-4: 6, 8, 2 (5, 3)

GS75-5: 5, 6, 4, 10 (3, 1)

GS75-6: 2 Sigel Doc (7, 11)

GS75-7: 3 Brothers In Am (7, 1)

1 080 rader/1 080 kronor

22 oktober 2017 10:50

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.