Foppa: ”Sett vilken skillnad det gör…”

80

Hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg startar Drömfonden i samarbete med spelbolaget ATG.

En satsning för att främja hälsa och gemenskap genom idrott.

– Jag har själv sett och upplevt vilken skillnad idrott gör för såväl ungdomar som äldre människor, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

Drömfonden stöder projekt och initiativ som genom idrott bidrar till att främja psykisk och fysisk hälsa och motverka utanförskap. I en första omgång kommer en jury, bestående av bland andra Peter Forsberg, att välja ut fyra föreningar som tilldelas 50 000 kronor var. Dessutom får den förening som vinner folkets och juryns röster ytterligare 100 000 kronor.

– Jag har själv sett och upplevt vilken skillnad idrott gör för såväl ungdomar som äldre människor. Få saker bidrar till att skapa så mycket gemenskap, hopp och drömmar. Genom Drömfonden hoppas vi att fler ska kunna ta del av idrottens positiva effekter, säger Peter Forsberg, ambassadör för Drömfonden, i ett pressmeddelande.

”Tydliga drömmar…”

Spelbolaget ATG:s kommentar till satsningen:

– Drömfonden är en långsiktig satsning där vi letar föreningar som genom sin verksamhet kan inspirera andra. Det är föreningar och eldsjälar med tydliga drömmar som kan bidra till gemenskap och hälsa, men behöver stöd för att de ska gå i uppfyllelse, säger Maria Guggenberger, CSR-chef på ATG.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet