Förhoppningsfullt för Al Dente inför V75

24

al dente

Toppseedad bland fyraåringarna i Sverige.
Snart fyrfaldig miljonär.
Hur står det till med Al Dente inför tisdagens uttagningar till Svenskt Travderby?
– Jo tack, vi är förhoppningsfulla i alla fall och vi får se hur långt han duger, säger tränaren Catarina Lundström.

En av årets viktigaste travdagar hägrar nästa vecka, med uttagningsloppen till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro.
Samtliga sex uttagningar för hingstarna och valackerna är med på V75 på tisdag där omgången inleds med ett lopp där kvällens största favorit lottats till ett fint femtespår bakom bilen.
Al Dente dominerade kullen under fjolåret med 13 segrar på 16 starter.
I maj följde Solvallatränaren Catarina Lundströms häst upp framgångarna med en seger i Fyraåringseliten på Solvalla.
Ingen tvekan alltså om vem som ska vara förhandsfavorit till segern i Svenskt Travderby på Jägersro 6 september.
Men först gäller det att vekligen ta sig till final. Läget blev bra och taktiken kanske inte är så mycket att fundera på för Örjan Kihlström.
– Nu gäller det lite mera om man säger så och hästen har ju visat att han är effektiv i ledningen. Spår fem tycker jag är ett bra läge för honom och han är ju snabb ut…men Örjan väljer själv hur han vill lägga upp det, säger Catarina Lundström.

Krafter sparade som tvåa
Per Lennartssons Cash Gamble är andraseedad i kullen och startar i uttagningsloppet som går som V75-6 på tisdag.
Cash Gamble slagit Al Dente i de tre senaste starterna och många hoppas på ett laddat möte i finalen första söndagen i september.
I den näst senaste starten på Solvalla valde Örjan Kihlström att sticka ner på innerspår med Al Dente som slutade oplacerad i den starten. Senast, i Eskilstuna Fyraåringstest, fick Cash Gamble ta över spetsen av Al Dente efter några hundra meter och Catarina Lundströms häst gick i mål med krafter sparade bakom sin antagonist.
– Vi var lite inne på att ge honom några snälla lopp även om det kanske blev lite fel där också. Hur som helst tror jag att han behövde det och har mått bra av att inte alltid vara i ledningen. Al Dente är naturligt startsnabb och har gått de flesta av sina lopp i ledningen och behövde köras lite på chans för att få upp lite ”go”, säger Catarina Lundström.
Hon fortsätter:
– Lennartssons häst har verkligen varit duktig på slutet och det vore väl spännande om det blev ett möte mellan två bra hästar i finalen. Men det är några bra med i uttagningsloppet på tisdag också och det gäller att vår häst är på topp om det ska bli någon final.

”Känns stark och fin”
Örjan Kihlström var mycket belåten med Al Dente i loppet i Eskilstuna. Efteråt har stallet gnuggat vidare med kullkungen av årgång 2011.
Al Dente har kunnat tränas kontinuerligt och inte missat något enda av träningspassen som planerats in.
I förra veckan fick hästen ett lite tuffare jobb över derbydistansen 2640 meter och Catarina Lundström är nöjd så här långt.
– Det låter ju lite dumt att säga att vi siktat mot det här, för det har nog alla gjort. Men han känns stark och fin i alla fall och vi hoppas så klart på vår häst. Vi är förhoppningsfulla, säger hon.

Finalbiljetter på lut
Motståndet i V75-1 utgörs bland annat av Timo Nurmos-tränade Eldrick Boko, obesegrad efter sex starter, och Lars I Nilsson From Dust To Dawn. Båda hästarna tilldelades emellertid dåliga spår.
Tisdagens V75-omgång innehåller sex uttagningslopp till Svenskt Travderby och ett (V75-5) till Derbystoet.
De två främsta hästarna i försöken är kvalificerade för start i finalerna av Svenskt Travderby och Derbystoet med två-respektive en miljon kronor i förstapris.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.