Förra veckan skrällde Göran Wester

172

Förra veckan skrällde Göran Wester

I onsdags bidrog han i hög grad till att samtliga V86-spelare gick bet på åttarättspotten.
Den här veckan är han med igen – och han kan skrälla på nytt.
– Vi kunde inte ha ett bättre utgångsläge, säger Göran Wester inför onsdagens superjackpot.

Vad hände?
Den frågan ställde sig många spelare sedan Göran Wester i onsdags styrt dunderskrällen It Happend Again till seger i V86-inledningen.
– Jag blev själv överraskad att jag vann men inte av att hästen var bra, för det har han varit hela året. Han var i form och när han får rätt lopp har han en bra speed och gör alltid sitt, säger Solvallaamatören som den här veckan kör hästen med det passande namnet Vahände i V86-4.
– Han har varit bra. Det är en storvuxen häst som det har tagit tid för. Helbrorsan (It Happend Again) är liten och rapp men den här är mer stor och stark, säger Wester om treåringen som varit tvåa två gånger men efter sex starter inte har vunnit lopp.

”Ta av honom framskorna”
Det låg redan jackpotmiljoner i åttarättspotten på V86 förra veckan och när ingen kupong hade markering för samtliga vinnare gick mer än 12,5 miljoner kronor vidare till onsdagens omgång. Det tidigare utdelningsrekordet på V86 är 10,8 miljoner kronor men det kan ryka all världens väg nu när minst 20 miljoner kronor hägrar i åttarättspotten. Skulle Vahände ta karriärens första seger är det upplagt för hög utdelning.
– Han har tagit senaste loppet bra. Vi körde honom i dag (måndag) och han var jättefin, säger Wester.
Han startar med Vahände från innerspår i ett på pappret vidöppet treåringslopp.
– Vi kunde inte ha ett bättre utgångsläge. Jag kommer inte köra livet ur honom för att hålla ledningen, är man amatör och får ledningen får man oftast inte sitta still, men tredje par invändigt eller rygg på ledaren kanske vore det bästa.
Hur värderar du chansen?
– Jag har inte kollat motståndet så jättemycket men hästen har fått några tuffa lopp i kroppen och blir bättre och bättre. Tanken är att ta av honom framskorna den här gången också och det kan vara intressant. Jag säger som jag brukar säga: spela mig på plats. Jag är alltid trea, säger Wester med ett skratt.

Svår uppgift på lördag
Skulle Göran Wester ta en ny skrällseger på onsdagskvällen kan spelarna den här gången utbrista: it happend again! Det kanske de även får göra efter lördagens första V75-lopp på Hagmyren?
– It Happend Again (V75-1) är pigg och glad och allt är bra efter senast, men vi har ett dåligt läge och det är ett helt annat motstånd den här gången. Kan vi vara femma-sexa är jag nöjd.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNu har Global Unprotected laddat om batterierna
Nästa artikelFörsta starten sedan Prix d’Amerique

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.