Nu har Global Unprotected laddat om batterierna

75

Nu har Global Unprotected laddat om batterierna

Han ståtade med sex raka fullträffar innan en galopp bröt sviten.
Nu har Global Unprotected laddat om batterierna och på onsdagen kan han återuppta segerraden.
– Jag kommer att köra avvaktande men vi har en bra rygg från start och får hoppas att det löser sig, säger hästens tränare Magnus Jakobsson inför V86-omgången som den här veckan lockar med en superjackpot.

Sedan en veterinär i höstas upptäckt att Global Unprotected (V86-8) hade bekymmer med en armbåge har det lossnat på allvar för fyraåringen. Seger i årsdebuten följdes av ytterligare fem vinster innan han i sin senaste start galopperade bort sig som favorit i V75.
– Han var lite sliten och vi behandlade honom i knäna efter den starten. Men jag tyckte att han behövde ett break ändå för han hade tappat lite vikt med starterna. Nu är han pigg och fin så det ser bra ut tycker jag, säger Magnus Jakobsson.
Det har gått över två månader sedan Global Unprotected tävlade och han kastar sig rakt ut i hetluften. Det är superjackpot med 20 miljoner kronor i åttarättspotten och han går ut i den avslutande avdelningen där miljonfördelningen ska fastställas.
– Jag har kört ett 19-jobb med honom som snabbast. Han har inte toppform precis men ser fin ut och kommer säkert göra en skaplig prestation, säger Färjestadstränaren, som har till uppgift att lotsa iväg sin springare från spår nio bakom startbilen.
– Jag är jättenöjd med spåret. Jag hade nästan valt det före ett framspår för nu behöver vi inte vara med och ladda den första biten. Jag kommer att köra avvaktande men vi har en bra rygg från start (2 Leader Brodde) och får hoppas att det löser sig.
Global Unprotected ska tävla med skor på framhovarna och barfota bak, precis som vid tre av årets segrar, och även om Magnus Jakobsson vill hålla ner förväntningarna en smula är han inte främmande för att det blir ytterligare en etta i resultatraden.
– Hästen är jättebra och kan säkert vinna loppet, men jag ligger lite lågt ändå. Jag kommer liksom inte köra fram till dödens eller så utan det blir som sagt lite avvaktande. Jag tycker att han är en outsider.

”Jättehög kapacitet”
Innan V86-spelet tar sin början ska en V5-omgång avgöras på Solvalla. I den sista avdelningen selar Magnus Jakobsson ut ett riktigt framtidsnamn. Global Utility (V5-5) har dragits med en del problem men två segrar på fem starter har det blivit och fyraåringen är obesegrad felfri.
– Hon har haft problem med fräschören och opererades i framknäna i vintras. Sedan fortsatte det att strula med en bakkota och därför dröjde årsdebuten. Men hon är en jättefin häst. Inte helt stabil men det är jättehög kapacitet i henne, säger Magnus Jakobsson med den där tonen som vittnar om att han håller hästen väldigt högt.
– Det är ett otroligt bra driv i henne när det funkar för henne. Inför comebacken var hon bara lugnt jobbad och hon gick med ”klumpbalans” och neddövad. Ändå vann hon åkandes från dödens. Senast galopperade hon i första kurvan.
Det är just i den första svängen som det fyraåriga stoet tycks ha sin akilleshäl.
– Hon kan bli rullig in i svängen och har då släppt grejerna och galopperat några gånger. Senast var hon lite väl pigg i värmningen och därför fick hon gå med öppet huvudlag. Hon har haft helstängt tidigare och jag vet inte om det hade betydelse. Mest är det nog fräschören som är hennes problem men jag körde jobb med henne i går (söndag) och då kändes hon bra. Jag var i alla fall 95-procentigt nöjd med henne.
Det saknas inte motstånd i loppet men de värsta konkurrenterna startar med tillägg, 20 meter bakom Global Utility, och Magnus Jakobsson är optimistisk.
– Hon kommer att gå med lite lättare balans än tidigare. Vilket huvudlag det blir får vi se. Jag värmer med öppet och känns det bra blir det nog det i loppet. Jag tror på bra segerchans om det inte händer något konstigt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Det här är det största jag varit med om i travet”
Nästa artikelFörra veckan skrällde Göran Wester

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.