Först Oslo Grand Prix sedan Bröllop

38

oslo grand prix

På söndagen kör Göran Antonsen Oslo GP.
Senare i sommar väntar bröllop för 29-åringen.
– Att prata om Lionel och Oslo GP var det sista jag förväntade mig när vi mötte prästen, men där hade jag fel. Jag fick ingen välsignelse inför loppet, men i alla fall goda råd, säger kusken till Equus.

Att få köra i Oslo GP är kusken Göran Antonsens största uppgift hittills på travbanorna. På söndagen sitter han upp bakom sin delägde Lionel, som gjort succé sedan han flyttades till Frankrike och sattes i träning hos Fabrice Souloy.
Senare i sommar väntar sedan en ännu större dag då 29-åringen ska gifta sig med sin Elin.
Och inför Oslo GP har den blivande brudgummen fått råd av prästen som visade sig har bra koll på travet.
– Jag bad Göran att tänka mer på sin kommande fru än på hästen, men jag förstår att det kan vara svårt med tanke på söndagens Oslo Grand Prix, säger prästen Oddleif Wahll till Equus.
Göran Antonsen blev förstås lite förvånad när den kommande vigselprästen pratade trav.
– Att prata om Lionel och Oslo GP var det sista jag förväntade mig. Jag fick ingen välsignelse inför loppet, men i alla fall goda råd, säger han och skrattar.

Vunnit loppet 1 000 gånger
Med 74 segrar och knappt fyra miljoner kronor inkört i karriären är Oslo Grand Prix förstås mycket stort för Göran Antonsen. Nu ställs han mot eliten bland kuskar.
– Jag tänker inte på det, då blir det helt fel fokus. Dessutom har jag kört loppet minst 1 000 gånger i huvudet redan och då vinner jag varje gång.
Lionel fyttades till Fabrice Soluoy i januari förra året och det har blivit en succé. Den sexårige hingsten har tjänat drygt 6,7 miljoner kronor sedan flytten. I Prix de Paris i vintras besegrade Lionel självaste Bold Eagle.
– Det har varit ett äventyr. Jag kan tacka Lionel för allt, säger Göran Antonsen som har köpt gård, byggt ett stall och renoverat huvushuset tack vare fuxen.
Lionel har lottats till spår 7 bakom startbilen i Oslo GP som lockar med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.
– När jag vunnit loppet i huvudet har jag haft ett bättre spår. Från spår 7 blir det värre. För att vinna måste jag lita på Lionels styrka. Om inte täthästarna ser till att det blir tempo måste jag göra det själv. Jag vet att Nuncio är ute efter positionen utvändigt om ledaren, men det är en position som jag också vill ha. Kommer vi fram dit först stiger våra möjligheter. Fabrice Souloy säger att Lionels form är bra, så får vi lita på.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.