Från Stadsteatern till tävlingssulkyn

69

Från Stadsteatern till tävlingssulkyn

Till vardags umgås hon med landets skådespelarelit.
På kvällarna kämpar hon för att ta kusklicens.
– Jag har verkligen fastnat för travet. Det är skönt att få vara i en helt annan miljö än man är van vid, berättar Yamineth Åhman Eriksson som är en av delägarna i färska stoderbyvinnaren Racing Brodda.

Det började med att hon fick syn på en annons för travskolan på Solvalla.
Fyra år senare står Yamineth Åhman Eriksson i begrepp att ta egen licens och är dessutom delägare i en av landets bästa hästar.
– Jag ville testa något nytt. Jag jobbar på Stadsteatern som vd-assistent vilket innebär att man mest sitter bakom ett skrivbord. Att få komma till ett stall var en väldig kontrast och som bonus fick jag flera nya vänner, berättar 41-åringen som ihop med sina nyfunna kamrater på fortsättningskursen på Solvalla fick chansen att köpa in sig på en travhäst.
Ett ettårigt sto vid namn Racing Brodda.
Hästen som i söndags vann Derbystoet och tjänade två miljoner kronor.
– Det är vansinnigt roligt. Vi har blivit ett jättetight gäng som gått alla kurser tillsammans, från nybörjarkursen till ponnyvarianten och hela vägen till licenskursen som startar om ett par minuter, säger Åhman Eriksson från stallbacken på Solvalla.
I slutet av december hoppas hon stå med sin egen kusk- och tränarlicens.
Något hon knappast kunde ha anat när hon såg den där annonsen för fyra år sedan.
– Mitt mål är inte att bli en ny Björn Goop. Men jag vill se om jag klarar av att ta riktig licens. Om jag sedan kör några lopp eller tränar någon häst får framtiden utvisa.
På lördag kommer Yamineth Åhman Eriksson och Göran Bergqvist, som också går licenskursen på Solvalla, att besöka studion i programmet V75 Direkt i TV12 för att berätta mer om sin resa in i travsportens värld och hur det känns att äga en del i Racing Brodda.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.