Franska hästen framme i Boden

77

franska hästen i boden

Den mest långväga gästen i lördagens miljonlopp.
Men nederlagstippad av expertisen.
Resan upp till Boden gick i alla fall bra för franska stoet Anna Mix som klev ut på stallbacken i Boden vid tvåtiden på fredagseftermiddagen.

Norrbottens Stora Pris blir själva crescendot på lördagens midnattstrav i Boden. Loppet sätter punkt för V75-omgången någon gång vid 23-tiden på kvällen då de tio hästarna släpps bakom bilen.
Franska toppstoet Anna Mix drog innerspåret tillsammans med sin kusk Pierre Vercruysse och tillsammans bildar duon det första helfranska ekipaget genom tiderna i travsammanhang i Boden.
Pierre Vercruysse, en kusk i det övre skiktet i Frankrike, landar i Norrbotten på lördagen.
Sjufaldiga miljonärskan Anna Mix rullade in på stallbacken vid tvåtiden på fredagen tillsammans med Axevallatränaren Sofia Aronsson som står som tränare vid hästens starter i Sverige.
Luckorna på bussens sidor viks upp och ut tittar hästen som färdats över hundra mil på två dagar med ett stopp i Sundsvall på vägen upp.
– Det har gått hur bra som helst. När vi kom till Sundsvall i går kväll kissade hon, drack en halv hink vatten och sedan började hon äta kraftfoder, säger Sofia Aronsson.
Anna Mix – ”Madam” eller ”Anna Panna” kallad – följer samma schema i Boden och efter att benlindorna och de gepardfläckiga bootsen plockats av släpps hon ut i en hage.

”Hur vi än vrider och vänder…”
Anna Mix tränas av Franck Leblanc och har under vintern hävdat sig bra i Prix du Luxembourg och Prix de France. I Norden har den sjufaldiga miljonärskan spurtat bra till tredjeplatser i Olympiatravet och Finlandia-Ajo.
Madam är ingen snabbstartare och brukar i loppens slutskeden ta igen vad hon förlorat i starten. En brist som gör att hon blir en av de minst spelade hästarna i lördagens lopp. – Hon hamnar alltid bland de sista och kommer att göra det nu också, hur vi än vrider och vänder på det i och med att hon är så pass långsam ut. Hon kommer alltid starkt till slut men är beroende av att det blir tempo på loppet. Ju fortare de kör där framme, desto bättre är det för henne, sammanfattar Sofia Aronsson.

Taggad i tisdagens jobb
Anna Mix var riktigt under isen i den senaste starten på Solvalla. Stallet hoppas och tror att den insatsen var en tillfällighet.
– Hon var lite hovöm och kanske gjorde det sitt till att hon var brunstig. Vi hittade inga andra fel på henne i alla fall. Franck Leblanc åkte enkom till Sverige för ett jobb i veckan och var jättenöjd med hur hon kändes på Bjertorp i tisdags. Anna var jättefin och taggad då. Franck menade att hon hade bra moral och att det var positivt att hon sprang och lekte och lattjade lite.
Pierre Vercruysse tillhör toppkuskarna i hemlandet med över 2 000 segrar i karriären.
– Fråga inte mig om hästens form Jag vet bara att hon vid sunda vätskor är ett av Europas allra bästa ston. Jag gör ju inte den här resan bara för att se mig omkring utan jag tror på lite chans också, sa Vercruysse i telefon på fredagen.

”Tryggt med Vercruysse”
Sofia Aronsson berättar att Anna Mix enligt planen ska stanna i hennes träning till i slutet av augusti, början av september för fortsatt tävlande i storloppen i Norden.
– ”Krysset” vill köra henne så ofta han har möjlighet att göra det, men det kommer så klart inte alltid att bli så. Jag tycker att det känns tryggt med honom i vagnen i den här starten då hon är väldigt långklivad och lite speciell att köra och han känner henne bäst.

Fotnot: Det är Midnattstrav i Boden på lördag där den första V75-starten förlagts till 20.30.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.