Frozen gör comeback på V86

37

image-16

Ett hål på en strand förstörde fjolåret.
Nu gör Frozen comeback efter ett ”skadehelvete”, som tränaren uttrycker det.
– Det här är stallet stjärna, säger Peter Jensen inför onsdagens V86-tävlingar.

Det var någon vecka in i juni i fjol. Travtränaren Peter Jensen satt i bilen tillsammans med sina barn och filmade stallets stjärna i det sista finslipande jobbet på stranden inför en tilltänkt start i ett långlopp på Bjerke Oslo Grand Prix-dagen.
Då hände det som inte fick hända.
Frozen trampade fel.
Hästen trampade rakt ner i ett hål på stranden och skötaren som red var chanslös.
Skötaren for i backen, men hon klarade sig bra och reste sig snabbt. Hästen skenade i väg.
– Tanken var att filma lite för att skicka till ägarna och berätta att allt såg bra ut inför loppet. Istället blev det ett helvete. Hästen sprang en mil innan vi fick tag i honom, berättar Peter Jensen.

Skadade ett framben
Frozen hade gjort sig riktigt illa i ett framben och har sedan dess inte synts till på tävlingsbanan.
På onsdagen, nio månader efter olyckan, är det dags för comeback.
– Det har varit en lång process. Men ägarna har varit tålmodiga. Jag är så tacksam för att de gett mig förtroende och låtit mig ge hästen den tid som han har behövt, säger Peter Jensen.
Frozen startar i V86-7 på Åby.
Hur är dina tankar inför comebacken?
– Loppet nu handlar bara om att han ska komma i gång igen. Det här är inte det viktigaste loppet för honom. Han ska ha ett snällt lopp. Han möter dessutom riktigt bra hästar som Michelangelo Ås, Rolex Bigi och Ni Talat Bra Latin. Sedan vet man att min häst har mycket kapacitet och jag har stor tro på honom framöver.
Hur har han tränat inför comebacken?
– Han har varit psykiskt stark hela vägen. Han har tränat bra. Jag har testat honom i ett banjobb då jag körde 1.24 över 2 000 meter och han var rytmisk och fin. Planen har hela tiden att vänta med comebacken tills nu så att han kan tävla barfota runt om.

”Han är jättestark”
Förutom Frozen startar Peter Jensen även Total Value (V86-1) på Åby. Här handlar det om comeback efter nästan fyra månaders tävlingsuppehåll.
– Hästen blev lite het och stressad i starterna på slutet och fick ett uppehåll där han bara fick ta det lugnt. Det är inte så att han blivit behandlad, först fick han bara ta det lugnt ett tag och sedan har vi tränat på. Han har stor kapacitet och han är där han ska vara när det gäller konditionen, säger Peter Jensen.
Hur ser du på onsdagens uppgift?
– Den långa distansen ser jag inte som något problem. Jag har uppfattningen att han är jättestark. Håller han sig bara lugn och fin är 3 000 meter inga problem.
Vinstchansen?
– Jag skulle värdera honom som en outsider. Han har gått tung träning och jag tror inte han bara går ut och vinner på direkten.
Balansen?
– Det är en häst som alltid gått tungt balanserad. Det blir skor, men han går med aluminiumskor numera och det är betydlig skillnad mot förut.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.