Ingen oro inför Elitloppet…

45

elitloppet2016

Solvalla har noll hästar på listan med inbjudna till Elitloppet i maj.
Efter att kretsen kring franske Bold Eagle tackat nej har sportchefen valt att ta det lugnare.
– Kanske kommer den första inbjudan på söndag efter Criterium de Vitesse? Annars har vi tid och råd att vänta och se vilka hästar som övervintrat på ett bra sätt, säger Markus Myron.

I fjol vid den här tiden hade franske Timoko en plats klar i Elitloppet. Tränare Richard Westerink hade fått en inbjuda av Solvalla och tackat ja.
Den gången handlade det om en klockren plats i loppet den sista söndagen i maj, menar Solvallas sportchef Markus Myron.
– Tajmingen kändes bra då det handlade om titelförsvararen som dessutom kom från segrar i Frankrike. I år har vi inte hittat någon klockren första häst att slå an tonen med. Bold Eagle blev inbjuden men där blev det ju ett nej. De amerikanska hästarna återkommer vi till, säger han.
En som redan står med ett ben inne i loppet är Roger Walmann med titelförsvararen från fjolåret, Magic Tonight. Vinnarna brukar ha förtur.
– Ja, när det gäller Magic Tonight så är det naturligtvis så att om hästen är i form och tränaren vill så ska han få försvara sin titel. Där har jag dock förutsatt att Walmann kommer att vänta med att årsdebutera sin vinnare senare än andra hästar som kan vara aktuella.

Stjärnfyllt på solkusten
I helgen spetsar det dock till sig. På söndag avgörs Criterium de Vitesse på den franska solkusten i Cagnes-sur-Mer – det första sprintertestet för året för europaeliten.
Definitiv startlista presenteras på torsdagen. Preliminäranmälda är bland andra Timoko, Pascia’ Lest, Voltigeur de Myrt och Un Mec d’Heripre.
Svenskhästar som kanske medverkar är Kadett C.D.,  Oasis Bi, Luckycharm Hanover, Going For Gold Zaz, Sahara Fairytale och Air Frame.
– En sådan som spanskägde Trebol blir också intressant att titta på. Bortsett från Bold Eagle är det den häst folk har frågat mest om. Visst vore det kul med en spanjor och i helgen får vi se hur den passar på sprinterdistans, säger Markus Myron.
Solvallas sportchef kommer givetvis att vara på plats i Cagnes-sur-Mer på söndag.
– Man inbillar sig att det ska kunna gå undan i loppet och med det där långa upploppet som är där brukar alla få chansen till slut. Det ska bli spännande att se var alla hästar står just nu, säger Markus Myron, som med två och en halv månad kvar till Elitloppet står med blankt inbjudningsblock.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFrozen gör comeback på V86
Nästa artikelVeijo Heiskanen inför V75 Kalmar

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.