Veijo Heiskanen inför V75 Kalmar

44

veijo v75

Det har trasslat en del för amerikanskan Roses Glory.
I den senaste starten visade hon dock att avelskarriären får vänta.
– Det har varit lite olyckliga omständigheter runt henne men senast i V75 talade resultatet för sig själv. Jag hoppas att det börjar släppa ordentligt nu och att hon får visa hur bra hon är, säger Veijo Heiskanen inför lördagens V75-start i Kalmar.

Hårdsatsande hästägarna L.G.J. Invest i Örebro fick två segrar med sig hem från Romme V75 i slutet av februari.
Att Peter Untersteiner skulle vinna guld med Allaballakaitoz var lite väntat.
Veijo Heiskanens seger med femåriga stoet Roses Glory var däremot en överraskning för spelarna. Hästen flyttades till Åbytränaren Veijo Heiskanen i höstas där det segerrika stoet fortsatt att göra bra ifrån sig med tre segrar på fyra starter.
– Både jag och Peter Untersteiner som haft henne tidigare har trott på henne även om det varit mycket strul också med hästen. Förkylningar och hältor. Hon var bokad till hingsten Muscle Hill men fortsätter hon att leverera som senast borde det inte vara aktuellt med avel än på ett tag, säger Veijo Heiskanen.

Kämpainsats i V75
Roses Glory stod med 20 meters tillägg i Mantorp V75 (ett speciallopp för fyra- och femåringar) och vann trots att hon tog sig några galoppsteg i starten.
Avslutningen i spåren var vass och tränare Veijo Heiskanen låter imponerad.
– Allt blev bara fel…först körde jag galopp och sedan fick vi dålig draghjälp under loppet, och ändå kunde hon vinna. Det var riktigt bra gjort. Nu är det brons och hårdare motstånd och för att vinna mot hingstarna krävs att hon får en någorlunda hygglig resa. Jag tror att hon ska kunna vara med och göra upp om segern ändå.
Plus och minus efter segerloppet?
– Efter senaste starten har det inte strulat någonting, utan gått precis som vi har hoppats på. Träningsförhållandena har varit lite bättre också här hos oss och den här gången har vi ingenting att skylla på. Jag tror att hon går bra på lördag. Nytt nu är att hon får gå barfota bak och med jänkarvagn, summerar Åbytränaren.
Roses Glorys ägare har även 3 Mr Chicago till start i V75-6, silverdivisionen. Han gjorde första starten i din regi senast efter tävlingsuppehåll från i juni. Bakgrunden?
– Han har haft en hovbensfraktur men allt är precis som det ska med hästen nu. Han kändes jättefin i comebacken och även där är det så att formen går åt rätt håll efter en tid med bättre väder och fina träningsförhållanden. Det är väl så att ”Luddes” häst (1 Buzz Mearas) kan vara för bra och kanske någon till – men bland de tre ska han kunna vara från det där fina läget. Han är startsnabb och jag gör ett försök att nå ledningen.
11 Lovely Sky (V75-2) gick bra på avstånd i V75 i den senaste starten. Hur tänker du nu?
– Det blev helt galet. Alla hästar var i princip i mål när vi kom ut i andraspår. Sakta gick det också i loppet och hon var lite pigg. Nej, det blev fel men hästen kändes fin. Läget är inte bra men nu borde vi inte bli fast i alla fall. Hon ska inte glömmas, även om det kanske är några som ser ut att vara för bra. Hon ska gå barfota runt om nu och det borde ge lite effekt i den här starten, slutar Veijo Heiskanen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelIngen oro inför Elitloppet…
Nästa artikelV75-tips till Kalmar 12 mars

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.