V75-tips till Kalmar 12 mars

53

V75TIPSET

V75-1: Ett öppet klass II-försök inleder V75 på Kalmartravet. Hör finns det lika gott om segerbud som det finns galoppbenägna kusar. Jag tänker därför chansspika mig ur loppet.
4 Oki Doki Face är inte heltatt lita på när det gäller voltstart men tar han sig iväg felfritt så är jag inne på att det är bästa hästen i fältet. Visst bjuder 1 Frankie Brodde och 2 Toddler på tufft motstånd om de kliver iväg från start men framförallt Toddler är galopprisken stor för. Han är spänd första biten när de vänder upp och jag står över. Oki Doki Face tycker jag är klart mer intressant. Gillar verkligen intrycket på honom och senast vann han väldigt enkelt. Som tredjehandare i nuläget tycker jag han är en kul chansspik. Bakom mitt tips är det verkligen öppet och jag skulle helst tagit alla för att känna mig säker. Draget
i loppet tycker jag 3 Uddens Intro är, avslutade riktigt piggt vid vinsten senast.

V75-2: I den andra avdelningen gör femton ston upp i ett lopp i Diamantstoet-serien. Ganska öppet även här. Jag vill måla på här.
2 Diora Sound har lopp i kroppen nu, klart intressant. Avslutade treåringssäsongen med en andraplats bakom Treasure Kronos. Här möter hon rutinerat motstånd men hon kandefinitivt hävda sig här.
5 Caddie Jasmina ska tävla barfota runt om, ett plus. Kevin kommer nog testa lite från start och skulle han komma till ledningen kör han nog där.
9 Caddie June har ett fint smygläge, kan få loppet.
10 Fuxa Håleryd låter Lövgren lite optimist med. Skulle hon få lifta med i ryggar kan hon avsluta bra. Skrällduglig.
13 Xena Tim är Anders Svanstedt uppåt på men givetvis är han inte nöjd med läget. Spår tretton är ju dock inte det sämsta här och med lite kyla och taktik kan nog den gode Anders få en ganska bra resa. Pinnar dom på lite där framme kommer ekipaget sänka många till slut.
14 Steady Brodda och 15 Carros Girl får också plats. Senior Vs. Junior-tränat i Untersteinerfamiljen. Toppform på båda kusarna och det skulle väl inte vara en jätteöverraskning om dessa två duellerar upploppet ner.

V75-3: Gulddivisionen håller hyfsad klass får man säga. En elitloppsvinnare mot en svensk mästare bl.a. Jag vill strecka sex hästar här för jag litar varken på elitloppsvinnaren 6 Nahar eller svensk mästaren 7 Alfas Da Vinci. Båda har givetvis en bra chans men här lurar några intressant motbud i vassen.
3 Attack Diablo har verkligen hittat formen och avslutade riktigt vasst senast. Bra läge och med en smygare här så kommer han ta ner många till slut.
8 Nothing But Class får Jepson i sulkyn för första gången och om det är positivt kan man fundera på. Han är väldigt speciell från start men jag litar på att skötaren ger bra info till kusken. Trist läge men han är verkligen i fin form och kan överraska här.
9 Orecchietti är en riktig favorithäst för mig. Kul att se honom tillbaka och senast pressades han inte alls sista biten. När man väljer att ta ut honom här så är han nog redo att gasas lite mer och han tillhör absolut en av de som kan vinna här.
11 Spring Erom är fantastisk på många sätt. Han har hunnit bli elva år men det syns inte. Han verkar tycka livet är härligt och formen kan man verkligen inte klaga på. Senast avslutade han vasst som tvåa och näst senast vid vinsten så avgjorde han ganska enkelt. Skulle han få en liknande resa tror jag han vinner igen.

V75-4: Den fjärde avdelningen är ett långlopp och det är svårt att gå mot 12 Mind Your Face och 13 Dernier Viking. Visserligen har de fyrtio meters tillägg men det tror jag inte blir ett problem. Man kommer rycka skorna på Dernier Viking och det är ett gigantiskt plus för hennes del. Hon är troligtvis starkaste hästen i fältet men Mind Your Face har flera vapen än vad hon har. Kan faktiskt tycka det är lite märkligt att han inte blir favorit och jag tvekar inte på att ge honom tipset. Det låter på tränare Lars Friberg som att han kommer prestera bra direkt och jag är egentligen lite sugen på att hamra i en chansspik, åtminstone på ett mindre system. På ett större tar jag med Dernier Viking och fyller på med 7 Spirit Real, 8 Sparkled Face och 4 Swing Kronos som alla har potential att skrälla om förhandsfavoriterna gör bort sig. Har lite extra feeling för Spirit Real.

V75-5: Dagens bronsdivision går över den korta häcken och här kommer dagens andra chansspik. 2 Hertig Shim tycker jag är värd en rikstotoseger. Snackade med skötaren idag och det var inga moln på himlen. Han kan öppna bättre än vad många tror och det är väl inte helt otänkbart att han får vinnarhålet. Skulle han lyckas ta sig förbi invändige 1 Orakel Face som är spetsfavorit tror jag inte Stefan släpper ledningen. Visst är det en chansartad spik men här gäller det att ta ut svängarna om vi vill håva in storkovan. Det är flera hästar som står tufft inne i klassen medan Hertig Shim bara är knappa 20.000 frånatt gå ur brons. Orakel Face och 3 Folli är absolut tuffast mot men de är också betydligt mer streckade.

V75-6: 1 Buzz Mearas är mycket startsnabb och utan galopp så bör han ta hand om spets. Men 3 Mr Chicago är inte oäven från start och Veijo låter uppåt här. Det är en kuse med fin kapacitet och med tanke på att det är årsdebut för favoriten så vill jag gardera. Förutom Mr Chicago tar jag även med 9 Radysin America. Hon kommer från ett par bra insatser på Vincennes och hon är riktigt bra när hon får rätt resa. Skulle hon kunna hålla upp rygg på favoriten så blir det spännande om luckan kommer till slut.

V75-7: Liksom i föregående avdelning väljer jag att strecka tre hästar här i det avslutande loppet. 1 Dizzy River kan inte utnyttja sitt läge alls och kommer hamna bland de sista. Jag hoppas att Johan kör offensivt med honom och dödens behöver inte vara fel. Frågan är bara om de kommer hinna dit innan det är för sent. Han är väldigt bra för den här klassen men han har också ett psyke som kan spöka. Vill ändå inte sitta utan honom på lappen. 3 Alleyeson är stall Lugauers bästa chans på V7. Rask från start men ej beroende av spets. Ett tidigt vinstbud.
Men tipset ger jag till 9 Cash Lane som jag tycker imponerade lite senast när han åkte från dom efter en resa i dödens. Jag tror han sänker samtliga över upploppet. Han är i grym form och inget tyder på att det ändrats. Får jag runt 15 gånger på tvillingen med Dizzy River och Cash Lane så lastar jag in en slant.

Systemet
V75-1: 4 Oki Doki Face
V75-2: 2,5,9,10,13,14,15
V75-3: 3,6,7,8,9,11
V75-4: 4,7,8,12,13
V75-5: 2 Hertig Shim
V75-6: 1,3,9
V75-7: 1,3,9

1890 rader/945:-
Väljer man att spika 12 Mind Your Face i avdelning fyra blir systemet på 378 rader/189:-
Alternativ spik: 1 Buzz Mearas i avdelning sex. Då blir systemet på 630 rader/315:-

På dagens dubbel spelar jag med 1,3,9 i första mot spik på 9 Cash Lane i den andra dubbelavdelningen.
DD-1: 1,3,9
DD-2: 9 Cash Lane

LYCKA TILL!

Andreas Johansson

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.