Klasshästen med i Guld igen

29

klasshästen med i guld igen

Nioårige Orecchietti gjorde nyligen comeback efter ett och ett halvt års skadefrånvaro.
Vad kan den fyrfaldige miljonären uträtta i gulddivisionen i Kalmar på lördag?
– Det är bra hästar emot men han är bra själv också, säger tränaren Pasi Aikio.

En gaffelbandsskadad satte stopp för fortsatt tävlande för Orecchietti sommaren 2014. Efter kvalificeringsloppet i februari och en tredjeplats i comebacken på Axevalla i förra veckan tar stallet sikte på V75 igen.
Den gamle elitloppsdeltagaren och unghäststjärnan fick ett niondespår bakom bilen i V75-3. En mycket bra lottning menar Pasi Aikio, som tagit över träningen i sjukskrivne Stefan Hultmans ställe.
– Han slipper rusa från start och det är ett bra smygläge för honom. Det är några starka hästar med i loppet och jag tror det blir fart vilket i så fall passar oss. Med lite flyt med loppet kan han nog avsluta rätt bra.
Pasi Aikio kör själv på lördag och gjorde så även i comebacken. Från rygg ledaren tappade Orecchietti över upploppet och var en bit bakom vinnaren Quid Pro Quo och Attack Diablo.
– Det blev maxutdelning med tanke på att loppet gick så sakta. Jag var nöjd med honom. Han har gått sina jobb i backen och känns helt normal, så det är bara plus än så länge. Sådana där hästar brukar gå fram ordentligt när de får sådana där genomkörare, lite svårt att säga hur mycket bara, menar Pasi Aikio.
Kan du bedöma var han står formmässigt?
– Han är inte nära toppform, men ska nog vara med i matchen lite grand i alla fall. Tar man med en tre-fyra hästar ska han med på kupongen. En ändring mot förra gången är att han ska gå barfota fram om det är fin bana i Kalmar. De säger att han är betydligt bättre då han får tävla utan skor fram. Det är klart att vi är förhoppningsfulla men lite försiktiga måste vi vara med hästen också.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75-tips till Kalmar 12 mars
Nästa artikelBlir det svenskt i Frankrike i morgon?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.