Fyra hästar klara – för storloppet

23

Tio hästar ska göra upp om 1,5 miljoner kronor.

Nu är den första kvartetten till loppet klar – förhoppningsvis.

– Nuncio var jag nöjd med på Solvalla, säger Stefan Melander.

Lördagen den 29 april avgörs finalen av Olympiatravet på Åby.

Tio hästar ska då göra upp om förstapriset på 1,5 miljoner kronor.

I den första uttagningen, av totalt fyra, som avgjordes i lördags på Solvalla skrällvann Robert Bergh med Kadett C.D. Han är nu, tillsammans med inbjudne Lionel och Nuncio, samt fjolårets segrare Your Highness den första kvartetten som är klar för loppet – om inget oförutsägbart händer.

”Kommer ta fram honom formmässigt”

Lionel fick för ett par veckor sedan ett wild card till storloppet, och efter lördagens uttagningslopp fick även Stefan ”Tarzan” Melander och Nuncio ett wild card. Kadett C.D. är i och med sin skrällseger också klar för storloppet, liksom titelförsvararen Your Highness.

– Nuncio var jag nöjd med på Solvalla, att han inte vann är inte så mycket att säga om. Nästa start blir på Romme den 16 april och är allt som det ska där går vi till finalen, säger Stefan Melander i ett pressmeddelande.

Kretsen kring den norske stjärnhästen Lionel ville inte tacka ja direkt när de fick ett wild card av Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen, men har nu bestämt sig.

– Lionel tror jag siktas mot ett lopp på Vincennes den 14 april. Det är en häst som har gjort väldigt bra insatser i vår regi och jag tror det loppet kommer ta honom framåt formmässigt mot finalen, säger Thomas Hedlund hos Daniel Redén och Stall Zet.

”Kommer stå kvar i Frankrike”

Titelförsvararen Your Highness har gjort ett lopp i sin nya regi Björn Goop, och kretsen kring toppstoet har hela tiden varit tydliga med att det är Olympiatravet som är det stora målet i år.

– Your Highness är jag nöjd med. Hon startade på Vincennes senast och var femma på ett bra vis. Hon startar på långfredagen på Vincennes över lång distans. Vi kör ett lugnt lopp där och om allt är bra går vi till Olympiatravets final. Your Highness kommer att stå kvar i Frankrike fram till Olympiatravets final, säger Björn Goop.

Robert Bergh får i och med lördagens skrällseger på Solvalla ladda Kadett C.D. mot Olympiatravet.

– Jag var väldigt nöjd med honom i lördags och det är väldigt roligt att ha kvalat in en häst till Olympiatravet. Det är ett stort lopp som körs på min hemmabana. Tidigare har jag haft svårt att matcha mina hästar i Olympiatravet då jag hade verksamheten i Norrland. Att han skulle vara bra i lördags visste jag, men att det skulle räcka till seger var givetvis en överraskning. Han ska få ett till lopp om cirka sju till tio dagar innan finalen tänkte jag, säger Robert Bergh.

Sex platser återstår till Olympiatravets final, på lördag väntar närmast uttagningslopp två på Jägersro, efter det återstår två uttagningslopp på Romme respektive Umeå.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelRobert Bergh inför V86 5 april 2017
Nästa artikelStig H: ”Skönt att kunna få njuta…”