Googoo Gaagaa!!!

245

gogo

Hälften passgångare, hälften travare.
Natten mot lördagen sprang den brokigt stammade hingsten Googoo Gaagaa ett nytt världsrekord för treåriga travare på tusenmetersbanan Pocono Downs i Pennsylvania.

Googoo Gaagaa slog till med ett nytt världsrekord i det första av två kvalificeringslopp till storloppet Earl Beal Jr. Memorial Trot.
Kusken Corey Callahan körde till ledningen efter några hundra meter och hade sedan bara att hålla i sig när Googoo Gaagaa stormade runt till seger med sju längder.
Segertiden 1.09,3 över 1 609 meter är ett nytt världsrekord för treåringar på tusenmetersbana. Det gamla rekordet kapades med en halv sekund.
Hästen ägs och tränas av Richard Hans som även står som uppfödare. Stjärnans fadern är en passgångare vid namn Cam’s Rocket och modern travaren Kora’s Trotter.
Richard Hans chansade med den kombinationen då han hade båda hästarna på gården. Resultatet blev mycket lyckat: Googoo Gaagaa.
Världsrekordet sattes utan att Googoo Gaagaa behövde brukas för fullt. Tvärtom såg hästen mycket spänstig ut över mållinjen och den treårige hingsten har nu tio segrar på karriärens elva starter.
En snabb tid blev det även i det andra kvalificeringsloppet där segraren Stormin Normand och tvåan i mål, Jimmy Takter-tränade Uncle Peter, båda noterade tiden 1.09,5.
Finalen av Earl Beal Jr. Memorial Trot körs nästa lördag.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.