Gör comeback – efter 10 månader

66

På onsdagen är topptravaren Southwind Mozart tillbaka på banan.

Med spår fyra bakom startbilen går han ut i V86 på Jägersro.

– Jag ser verkligen fram emot att börja tävla med honom igen, säger hans tränare Veijo Heiskanen.

Soutwhind Mozart (V86-6) inledde på bästa sätt sedan han kommit till Sverige från USA inför fjolårssäsongen. Med två segrar bakom sig tog han skalpen av svenske kullettan Readly Express i Ina Scots Ära innan han i juli slog till med 1.09,5 i försöket till Sprintermästaren. I finalen spelades han till favorit men där tog segersviten slut. På den sista bortre långsidan galopperade hästen i andra par utvändigt och sedan dess har han lyst med sin frånvaro i startslistorna.

– Han hade haft lite problem tidigare också och två heat i Sprintermästaren blev för mycket för honom. Han klarade helt enkelt inte att springa så fort två gånger samma dag, säger Veijo Heiskanen.

I höstas opererades Southwind Mozart och en lös benbit i ett bakkota plockades bort.

– Vi vet inte säkert men vi tror och hoppas att det var lösningen.

”Tight om tid”

Tidigare i år meddelade Veijo Heiskanen att siktet var inställt på Elitloppet på Solvalla 28 maj men efter att Southwind Mozart på grund av förkylning tvingats stå över den planerade årsdebuten under påskhelgen har siktet riktats om.

– Man ska aldrig säga aldrig men nu blir det lite för tight om tid. Dessutom tycker jag att han är bättre på lite längre distanser för tillfället. Vi tar det här loppet på onsdag och sedan får vi sikta på snabblopp och femåringslopp. Det skulle ju inte vara fel att vara med i Jubileumspokalen i augusti.

”Ska slåss om segern”

Distansen i såväl Jubileumspokalen som i onsdagens lopp är 2 140 meter. För första gången i karriären ställs Southwind Mozart mot äldre hästar men varken det eller att han inte har tävlat på över tio månader hindrar Veijo Heiskanen ifrån att tro på segerchans.

– Hästen har ett bra läge och även om det är många bra hästar med i loppet ska han slåss om segern om han går som vi har tänkt oss. Han är inte speciellt vässad men har så bra grundkapacitet att jag är säker på att han kommer att göra ett bra lopp direkt. Han var bra direkt i första starten förra året och nu har upplägget varit ungefär detsamma. Visst har han haft en liten förkylning men det tror jag inte har påverkat honom. Barfota och jänkarvagn som vanligt och jag tror att han kommer att gå bra.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet