GRATTIS SANITY!!!

243

hadanaran

23 maj 2006 föddes ett ljusbrunt hingstföl på Stora Ekered i Ulricehamn.
Sin sjätte jubileumsdag firar Sanity med lugn ridträning inför livets största uppgift, Elitloppet på Solvalla.

Exakt sex år har förlöpt sedan stoet Flash Light födde sitt sjunde föl hemma hos Staffan Philipsson och Margareta Bendroth på Stora Ekered i Ulricehamn.
Pappa denna gång var franske avelshingsten Love You.
– Avel handlar mycket om genetik och noggrannhet, både vid val av hingstar och vilka ston du ska avla på. Får fölen sedan starta sina liv i en miljö och i en omgivning och terräng som gör att de trivs har det i vårt fall lett till sunda och starka hästar och i Sanitys fall hade vi en klar strategi vid val av hingst till just hans mamma Flash Light, berättar Staffan Philipsson som trots att han vid tillfället bara hade tre fölston har stor erfarenhet som uppfödare och fick fram sin första stora stjärna redan 1979 i Pay Me Quick.
Att den ljusbruna lilla hingsten skulle bli hans allra framgångsrikaste uppfödning hade naturligtvis ingen någon aning om då.
– Som föl var han känslig och tydde sig tidigt till Margareta och andra kvinnor som fanns i stallet. Mig försökte han undvika.

Prutade med sig själv

Drygt ett år senare gick hästen på kriterieauktionen under namnet In Friends och ropades in för 300 000 kronor av Marcus Lindgren.
När Malin Löfgren året efter valts ut att representera Jämtland i den nya tävlingen Rixallsvenskan behövde hon en tvååring att tävla med. Hon fick höra talas om hästen som blivit omdöpt till Sanity, men prislappen på 300 000 kronor var för hög enligt tävlingens regler.
Det fick Marcus Lindgren att vekna.
– Jag prutade med mig själv, för jag kände att det här skulle bli rätt. Bra reklam för oss. En blivande vinnare i Rixallvenskan för Malin. Minns jag rätt såldes Sanity för 200 000 kronor inklusive moms, säger Lindgren.
Resten är historia.
Sanity vann Rixallsvenskan och har efter det utvecklats till en av världens bästa hästar.
Kanske är han allra bäst.
Sexårsdagen firas med lugna galoppjobb på Malin Löfgrens träningsanläggning i Julmyra.
Svaret kommer på söndagen då den nyblivne sexåringen står inför karriärens höjdpunkt, Elitloppet på Solvalla.

Fotnot: De sista dagarna inför Elitloppet går det att följa Sanity i realtid via en webkamera som monterats upp i hans box. Länken hittar ni på atg.se.

Kanal 75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.