Gräver guld i USA

214

image-2

USA-succén fortsätter för den 18-årige travkusken från Eskilstuna.
Under onsdagskvällen vann Kevin Oscarsson ytterligare ett lopp på Pompano Park i Florida när han styrde in pappa Jim Oscarssons treåring Dewey Luvs Britt till säker seger.


Hallå Där, Kevin Oscarsson. Grattis!

– Tack, tack det var roligt!
Sjätte segern på 16 starter, varför går det så bra för dig som kusk i USA?
– Jag tror att det är för att jag fått köra så bra hästar och fått fina chanser av pappa. Mycket tur, fått bra positioner direkt i loppen utan att bli hängande i tredjespår och så.
Dewey Luvs Britt, vad är det för häst?
– Det är en fin treåring som jag vunnit lopp med förut. Jag körde till ledningen men släppte i första sväng, sedan gick jag ut i dödens 900 meter kvar och han vann enkelt på 1.13,8 över sprinterdistans. Fortsätter han att gå bra skall vi försöka få med honom i Treåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen. Han skulle passa perfekt där, grymt startsnabb och stark.
Hur har du blivit mottagen av de amerikanska proffsen?
– Väldigt bra. Nästan alla kuskar har kommit fram och gratulerat. Wally Hennessey som är en legend och körde Moni Maker har kommit fram och tycker det är kul med en kille från Sverige som kommer och kör.
Wally Hennessey, vad säger han?
– Han kom fram direkt, typ två minuter efter att jag kom av banan och sa ”Grattis, snyggt kört”, och tyckte det var kul att det har blivit lite offensiva styrningar. Han sade att jag rörde om lite i ”catchdriver-grytan” här nere.
Han tycker inte att du är en konkurrent då?
– Just då tyckte han det bara var kul, men han sade att ”om några år, då ska vi ha några riktiga fighter.”
Hur är dagsläget med stallets stora stjärna, Peter Haughton-vinnaren Aperfectyankee?
– Bara bra. Han har gått tung styrketräning under vintern och känns som en dynamitgubbe i träningen. Vi börjar skärpa tempot lite nu och om allt går som planerat ska han gå ett, kanske två kvallopp före årsdebuten i slutet av maj.
En sista fråga, hur firar du kvällens seger?
– Med att sova! Klockan är nästan tolv på natten och vi har precis lastat av hemma i Vero Beach. Klockan ringer vid halv fem-tiden imorgon bitti. Jag måste sko en häst innan första turen klockan kvart över sju.

Tony Ryttar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.