Hallå där, Fredrik Persson…

48

Fredrik Persson

…vars toppsto Ultra Bright (V5-3) gör efterlängtad comeback hemma i Kalmar på fredagen.

Varför har hon varit borta från tävlingsbanan i sju månader?

– Hon galopperade helt oförskyllt där på Axevalla under Stochampionatshelgen och vi hittade något litet i ett framknä som hon fick behandling för. Men när hon sedan gjorde en start till galopperade hon på samma sätt igen. Då åkte jag och kollade upp henne ordentligt och det visade sig att hon hade en liten blödning i ett ligament höger bak. Det var nästan så att vi skulle behöva operera men som tur var tog hon åt sig medicinen bra. Det tog tid men sedan satte vi igång igen och vi har tagit det lugnt och fint.

Hur länge har hon tränat för fullt?

– Hon har varit igång för fullt sedan december. Hon känns jättefin och jag har kört 1.18 full distans med henne som snabbast.

Hon står med dubbla tillägg den här gången. Hur ser du på loppet?

– Det är pirrigt eftersom hon inte har startat på jättelänge men jag tycker att jag har hittat ett lämpligt lopp åt henne. Jag vill inte att hon ska ut och stångas med de värsta direkt. Nu startar vi lite lugnt och kör till slut.

Ska hon som vanligt gå barfota?

– Nej. Det blir skor på fötterna.

Tror du att hon rundar motståndet?

– Det är inte så många hästar i loppet och jag tror att hon är huvudet högre än de andra, så min förhoppning är att hon gör det.

Hur högt ligger ribban för resten av säsongen?

– Jag vågar inte lägga upp ribban för den kan trilla så fort när man gör det. Det klart att jag innerst inne har drömmar men nu tar vi detta loppet så får vi se sedan.

Hur roligt är det att hon är tillbaka på banan?

– Det är jätteroligt. Det är sådana här hästar man jobbar för att ha och tävla med. När hon är fräsch och fin tävlar hon i högsta eliten bland stona i Sverige.

Vad kan du säga om dina övriga V5-hästar?

– Rejah (V5-1) gör det bra och kämpar på. Hon har lite speciell stil när hon springer men bra löphuvud. Nu har vi spår lite långt ut på vingen men hon möter inga jättekanoner och jag tror att hon kan vara med där framme igen.
– Fiery Heart (V5-2) är en häst som jag har lite förhoppningar på. Han har varit fin i vinter och jag har tränat 1.19 med honom inför årsdebuten. Nu ska han starta med bil för första gången och han ska få prova bilen innan tävlingarna. Han möter några som har varit igång och gjort lite tider så jag tror kanske inte att han vinner direkt, men trea-fyra kan han vara.
– Farmer Jack (V5-5) känns fin efter segern senast och är nog så nära toppformen som man kan komma. Han har väl de värsta konkurrenterna innanför sig från start men han måste ändå ha bra chans att vara med i segerstriden.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.