– Han försökte tala om att något var fel

14

Makethemark dalade genom fältet i uttagningarna till Svenskt Trav-Kriterium på Solvalla i måndags och slutade näst sist.

Travfansen höll andan – vad hände med Maharajah-sonen?

– Han är så klok den här hästen, han försökte tala om redan i värmningen att något inte stod rätt till, säger hästens tränare Petri Salmela till Trav365.

Treårige Makethemark, som hittills i karriären vunnit 13 lopp på 18 starter och sprungit in drygt 1,8 miljoner kronor, tillhörde en av favoriterna till slutsegern i den klassiska löpningen Svenskt Trav-Kriterium.

Men i måndagens uttagningar till den stora finalen slutade han näst sist – som jättefavorit.

Makethemark dalade genom fältet den sista biten och många travfans undrade – vad var det som hände?

Nu berättar tränare Petri Salmela för Trav365.

”Han är så klok hästen”

– Han hade känts grym i träningen de sista dagarna före loppet, han hade aldrig känts bättre, säger Petri Salmela till Trav365 och fortsätter:

– Men någonting stod inte rätt till i loppet, Ulf slutade köra på honom sista biten och hästen var nära att svimma, han började vingla och ha sig. Trots att han var sjuk så försökte han göra sitt bästa.

Petri Salmela berättar att med facit i hand, försökte treårige Makethemark tala om för tränare Salmela och kusk Ulf Ohlsson att något inte stod rätt till, redan i värmningen inför loppet.

– Han är så klok hästen, han försökte i både min och Ohlssons värmning att tala om att någonting inte var som det skulle. Som jag sagt så många gånger förr, trots att han bara är tre år så är min känsla att han förstår mer än vad normala hästar gör, och när han pullade så i värmningen så var det hans sätt att försöka säga till.

”Lätt att vara efterklok”

Varför valde ni att starta honom, om han inte var sig lik i värmningen?

– Det är så lätt att vara efterklok, och man lär sig något hela tiden. Men han hade som sagt känts finare än någonsin i jobben inför måndagens uttagningar till Svenskt Trav-Kriterium och hade han visat det minsta tecken på att han mådde dåligt hade vi till 100 procent plockat bort honom, men han hade som sagt känts grym och det visar bara hur svårt det är i den här sporten.

Misstänker du någon skada?

– Nej, det gör jag inte, alla benen på honom är helt rena och han hade heller ingen feber dagen efter. Vi ska undersöka honom under onsdagseftermiddagen och ta alla möjliga blodprov och kolla halsen på honom, och i nästa vecka får vi titta på hjärtat. Vi får undersöka vad som är fel, det kan ju vara så enkelt att han är lite tjock och slemmig i halsen, det räcker ju till en sämre insats, säger Petri Salmela.

Läs mer hos Trav 365
– Han försökte tala
om att något var fel

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStefan Melander inför Trotting Masters
Nästa artikelVann 18 miljoner – har plats kvar i laget

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.