Han har riktigt bra chans på V86

43

riktigt bra chans på v86

Foto av LARS JAKOBSSON

Conrad Lugauer semestrar just nu i Vietnam.
Då får stallets försteman Markus Waldmüller chansen och på onsdag kör han You Know Me som jagar sin fjärde raka seger.
– Tror man inte på vinst nu gör man det aldrig. Det är en riktigt bra chans, säger Waldmüller.

Stall Conrad Lugauer slog nytt rekord i fjol med inkörda pengar som uppgick till 10,3 miljoner kronor. Det blev 106 segrar och det nya året har också börjat bra med en halv miljon kronor inkört. Chefen själv semestrar just nu på varmare breddgrader under några veckor. Förstemannen Markus Walmüller basar då för verksamheten hemma och i onsdagens V86-omgång på Jägersro har han en fin styrning. Det är You Know Me som har övertygat i tre raka segrar och vunnit alla tre från ledningen.
– Vi har varit mycket nöjda med henne i de tre senaste loppen. Speciellt senast i Halmstad gjorde hon en riktigt bra insats. Då kämpade hon verkligen till sig segern, säger Markus Waldmüller.
– Hästen har varit bra tidigare också men har fått bra inställning nu. Hon har blivit mer stabil med åldern och är klart bättre i sina leder vilket hon hade lite problem med tidigare. Jag måste säga att hon har toppform och så här bra form har hon aldrig haft förut. Det har heller inte bara varit billiga lopp som hon har vunnit utan även slagit bra hästar.

”Ska vara en riktigt bra chans”
You Know Me startar i den sjunde V86-avdelningen och har fått ett perfekt läge med spår tre bakom bilen. Den korta distansen är också hennes favorit och de tre senaste segrarna är samtliga tagna över sprintersträckan.
– Hon är jättesnabb från start och det är inte lätt att ta en längd på henne. Jag är mycket nöjd med hur hon känns i träningen och det ska verkligen vara en riktigt bra vinstchans. Hon ska vara favorit och tror man inte på vinst med henne nu så gör man det aldrig. Inga ändringar, hon går med jänkarvagn och öppet huvudlag som vanligt, säger Markus Waldmüller.

Gareth Boko på gång – start i mars
Stall Conrad Lugauer har 87 hästar i träning och i november i fjol kom det in ett intressant nyförvärv i unghäststjärnan Gareth Boko. Vi kollar förstås hur läget är med vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning.
– Gareth Boko är rätt så långt framme i träningen. Han fick vila lite när han kom och sedan har han vintertränat enligt planen. Det är snart dags för ett provlopp och jag skulle tro att det blir om 14 dagar på Jägersro. Antingen ett banjobb eller ett provlopp. Vi är nöjda med hästen och meningen är att han ska starta i mars, säger Markus Waldmüller.
Hur är läget med de andra stjärnorna, Spartan Kronos och Calvin Borel?
– Spartan Kronos fick känning i sitt gaffelband i höstas efter segern på Vincennes. Men det var ingen stor grej som tur var och han är redan igång med träningen. Nästa vecka ska han börja med intervallträning och han kommer nog ut i april.
– Calvin Borel var det samma sak med när han kom hem från Frankrike att han hade känning i sitt ben. Han har fått vila i vinter men är på gång nu i träningen och ser fin ut. Jag skulle tro att han har två månader kvar till start, säger Waldmüller.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMelander: ”Då fårvi ta en funderare”
Nästa artikel”Det här är ingen fajt som vi valt”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.