”Han var ensam på banan i dag”

22

Trav365 gör som övriga Sportbladet – sätter plus- och minusbetyg efter V75.

Vilka hyllas och vilka dissas?

Trav365:s Mathias Blomquist och Pontus Chorell har sagt sitt – här är experternas plus- och minusbetyg från V75-tävlingarna på Gävle.

Vad tycker du – håller du med?

V75-1:

 

Loppet:

Kommentar: Ruskigt tråkigt lopp där Officer C.D. öppnade bäst och fick bestämma tempot helt i ledningen. Denne gav sig enkelt över upploppet och en perfekt körd Sugarmakesmecrazy kunde då spurta till seger.

 

Vinnaren: 3 Sugarmakesmecrazy

Kommentar: Fick ett fint lopp men avslutade snabbt över upploppet och var duktig.

 

Segerkusken: Erik Adielsson

Kommentar: Var kylig och satt kvar när attackerna kom på den sista långsidan. Luckan kom perfekt i sista sväng och det var ett vinstgivande drag att sitta kvar i förstaskedet.  

 

Loppets : Officer C.D.

Kommentar: Tog enkelt hand om ledningen och fick dirigera precis som han ville där framme i täten. Trots det gav han sig mycket enkelt över upploppet och var en rejäl besvikelse.

 

V75-2:

 

Loppet:

Kommentar: Vi fick lite spänning i alla fall då Tekno Odin galopperade kort efter start. Som tur var för alla favoritspelare så ställde han sig i trav och sedan var han som förväntat totalt överlägsen.

 

Vinnaren: 12 Tekno Odin

Kommentar: Var kanske lite för pigg och aktionen flöt bitvis inte perfekt men Tekno Odin är fantastisk och var ensam på Gävle-ovalen.

 

Segerkusken: Öystein Tjomsland

Kommentar: Tjomsland satte nog hjärtat i halsgropen när Tekno Odin galopperade kort efter start men det redde norrmannen ut på bästa vis. Sedan körde Tjomsland till ledningen med varvet kvar och sedan var ekipaget överlägset.

 

Loppets : Klassblandningen

Kommentar: Tekno Odin i all ära men motståndarna höll ingen högre klass och det kändes som att hästarna var utspridda på halva banan när Tekno Odin passerade mållinjen.

 

V75-3:

 

Loppet:

Kommentar: Loppet blev låst direkt då Glenn Boko tog hand om ledningen och fick favoriten Mr Perfection på utsidan. M.T.Khila attackerade först ute i tredjespår och där bakom smög en startgalopperande Going to Press med. Favoriterna var slagna in på upploppet och M.TKhila kopplade grepp men hon kunde inte stå emot Going to Press som avslutade bra till säker seger.

 

Vinnaren: 1 Going to Press

Kommentar: Svarade för en riktigt bra insats då han kunde vinna trots en inledande startgalopp. Den här treåringen kan nog få en fin fyraårssäsong om han får vara fräsch.

 

Segerkusken: Jorma Kontio

Kommentar: Jorma körde galopp bakom bilen men fick hästen i trav och hittade sedan en perfekt rygg att följa på den sista långsidan.

 

Loppets : Glenn Boko

Kommentar: Öppnade bra till tät men han var slagen redan femhundra meter före mål och stannade helt över upploppet. Något stod inte rätt till på den här kanten.

 

V75-4:

 

Loppet:

Kommentar: Spanish Rose tog hand om ledningen samtidigt som betrodda Escape Rhope galopperade. Sam Forget styrde fram utvändigt ledaren efter 700 meter och utvändigt en bit bak satt Dear Friend. Den sistnämnde attackerade hastigt på den sista långsidan och svepte fram utvändigt om Spanish Rose. Dear Friend kopplade grepp mitt på upploppet och höll undan enkelt.

 

Vinnaren: 9 Dear Friend

Kommentar: Gick en bra långsida och visade fin moral då hon avgjorde över upploppet när det stod och vägde lite.

 

Segerkusken: Robert Bergh

Kommentar: ”Robban” gjorde det bra men satt också bakom bästa hästen i loppet.

 

Loppets : Escape Rope

Kommentar: Escape Rope var streckfavorit men hon gjorde bort sig med galopp efter 100 meter.

 

V75-5:

 

Loppet:

Kommentar: Favoriten Aileron direkt till ledningen men här kördes det i flera spår. I tredjespår hängde Alorac Mathbell och i fjärdespår Doctor Doxey Zenz. Varvet kvar kom den sistnämnda ner utvändigt om ledaren och avlöste då Alorac Mathbell. Alorac Mathbell rundade sedan fram utvändigt ledaren och vi fick se en häftig duell mellan denna och Aileron. Aileron gick undan till säker seger även om han var ytterst nära att galoppera 75 kvar. Tapperhetsmedalj till tvåan Alorac Mathbell som stod för en femstjärnig insats!

 

Vinnaren: 3 Aileron

Kommentar: Öppnade bra till ledningen och sedan var tempot rätt högt uppskruvat. Gick undan ärligt till slut före en heroisk Alorac Mathbell men Aileron var också klart bra.

 

Segerkusken: Robert Bergh

Kommentar: Andra raka V75-segern för Bergh som är säker och sällan gör bort sig när han har bra chanser. 

 

Loppets : Mathias Andersson

Kommentar: Visst, Andersson blev över från början men man behöver inte köra framåt alla gånger. Speciellt inte när man sitter bakom en väldigt lovande häst som bara är tre år och som man dessutom gav ett omöjligt lopp även i starten före. Inget kul att se och vi tycker synd om fina Doctor Doxey Zenz.

 

V75-6:

 

Loppet:

Kommentar: Tesio tog ledningen och till en början hände det inte så mycket. Det gjorde det däremot under den sista halvan av loppet. Tellmeastory kördes fram utvändigt och pressade favoriten Tesio i galopp. Tellmeastory hoppade dock i samma veva och då satt Importedfrmdetroit helt plötsligt i ledningen. Attackerna sattes in på slutrundan och med 500 meter kvar anföll Narold Vox i fjärdespår. Narold Vox spurtade bra och kopplade greppet och kunde även stå emot Bullyoung som smugit med bakom.

 

Vinnaren: 15 Narold Vox

Kommentar: Stod för en rejäl slutrunda och det var strongt gjort att hålla undan för Bullyoung över upploppet.

 

Segerkusken: Ulf Eriksson

Kommentar: Eriksson gjorde nog ett vinstgivande drag när han vred på i fjärdespår samtidigt som Kent Åkerlund satt kvar med Bullyoung med 500 meter kvar. Med omvända beslut kan vi nog ha haft en annan ordningsföljd på de två främsta ekipagen.

 

Loppets : Tesio

Kommentar: Spelades till stor favorit på V75 men han galopperade på nytt och Tesio är verkligen ingen häst man vill hålla i handen.

 

V75-7:

 

Loppet:

Kommentar: New Steel bombade till spets och fortsatte att bomba runt Gävleovalen till en överlägsen seger. Så mycket mer behöver man inte säga om den avslutande V75-avdelningen.

 

Vinnaren: 3 New Steel

Kommentar: Öppnade snabbt till ledningen och trots högt tempo var han ensam på banan, mycket bra insats.

 

Segerkusken: Claes Sjöström

Kommentar: Sjöström körde enligt egen utsago runt i ren ilska och det funkade ju bra den här gången…

 

Loppets : Sapajou

Kommentar: Öppnade sämre än vanligt men fick ändå ett fint lopp i rygg på ledaren. Trots det tappade han många längder på vinnande New Steel och det här var ingen bra favorit.

Usel
Underkänd
Godkänd
Bra
Mycket bra
Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Han var ensam
på banan i dag”

Föregående artikelV75 resultat söndag 27 november från Gävle
Nästa artikelVann 4,5 milj: ’Sagt att de älskar mig…’

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.