Hans R Strömberg inför V75 på Romme

58

romme hans strömberg

Foto av LARS JAKOBSSON

 Det blev inga pengar i VM-loppet i New York, berätta vad som hände.
– Det blev väl lite tokigt lopp helt enkelt, lite för tufft upplägg. Han stod inte riktigt hem och jag tycker inte det var något att säga om.
Hur var upplevelsen i övrigt?
– Det var fantastiskt fint, helt underbart. Ett minne för livet. Vi gjorde en massa saker, var ute på båtresa, åt fina middagar. Ägaren av banan på Yonkers tog hans om allting, det var väldigt flott.
Hur länge var ni där?
– Jag var där i åtta dagar, en del av ägarna kom något senare.
När kom On Track Piraten hem till Sverige?
– På onsdagen veckan efter loppet.
Hur tog han resorna?
– Riktigt bra tycker jag. Det blev en dryg hemresa eftersom han flög till Belgien och hade två dagar i transporten efter det. Han tappade lite vikt, men absolut inget onormalt.
Vad har han gjort sedan dess?
– Först fick han en liten halsinfektion och fick ta det lugnt, men sedan har vi tränat på som vanligt. Jag körde ett banjobb på 1.15/1 600 meter i fredags och hade kört ett långsammare veckan innan. Han känns riktigt bra.
Ingen risk för ringrost?
– Nej. Han verkar lika bra som tidigare, det är en fantastisk häst.
Hur ser du på uppgiften?
– Det är hästar som han ska rå på tycker jag, om allt är som vanligt. Nu fick han bakspår igen som kan häxa till det, men normalt tycker jag att han ska vinna det här.
Det råder skotvång i Sverige från och med 1 december, din häst brukar tävla barfota runt om, hur ser du på det?
– Han sprang med skor i USA och jag tycker inte det är negativt för hans del. Han har tävlat på vintern med brodd med framgång tidigare. Men nu blir det inte brodd på Romme, det blir ren sommarbana så då får han ha aluminiumskor runt om.
Han har tävlat i Frankrike de två senaste vintrarna, är det planerat den här säsongen också?
– Nej, det är det inte. I och med valack och har så mycket pengar på sig är han utestängd från nästan alla lopp. Det finns ett i slutet av februari över 3000 meter, som han varit tvåa och trea de senaste åren. Det är möjligt att vi provar det, men annars kommer han att tävla på i gulddivisionen här hemma.
Du har även med Navaj Brodda i V75-1, är hon också segeraktuell?
– Nej, henne tror jag väl lite mindre på. Femtespår är inte bra för hennes del, hon hade det en gång när jag körde och då galopperade hon direkt. Hur som helst behöver hon komma ner på innerspår för att duga i det här gänget och det kan bli knepigt. Däremot tror jag inte att skorna är någon större nackdel. Hon har visserligen gått barfota på slutet, men klarat isbana förut. Då är jag mer rädd för motståndet och utgångsläget.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.