Harry trivs på Jägersro

16

image

Fyra av åtta V75-segrar har kommit på Jägersro.
På lördagen jagar publikfavoriten Harry Haythrow en ny vinst på favoritbanan.
– Harry är näst intill lika bra som när han har varit som allra bäst, hälsar tränaren Johnny Johansson.

Harry Haythrow är en av travets sagohästar och den amatörtränade valacken har blivit känd bland annat för sin oslagbara (?) svit med 69 raka starter på V75.
Men i brist på startpoäng bröts sviten i den senaste starten då Harry Haythrow istället startade i ett vanligt V64-lopp en måndagkväll på Mantorp.
Harry Haythrow vann på Mantorp och med nya friska startpoäng gör nioåringen nu comeback på V75, hästen totalt 79:e start i travets elitserie.
Vad tyckte du om honom senast?
– Han var bra. Vi trodde väl att han var bra också så vi förväntade oss en bra prestation. Att han skulle vinna var väl inte givet men väldigt kul förstås och nu börjar vi i V75 igen, men det kanske inte blir 69 starter till där, säger Johnny Johansson och skrattar.
Hur bedömer du formen i dagsläget?
– Näst intill lika bra som när han har varit som allra bäst. Kanske inte riktigt så bra som i fjol våras då han var riktigt bra, men inte långt ifrån.
Harry Haythrow startar i gulddivisionen, Birger Bengtssons Minne, som han vann 2013 på finfina 1.10,9 över sprinterdistans, autostart. Då ledde han varje meter av loppet som favorit och vann före årets elitloppsvinnare Magic Tonight.
– Det är väl Magic Tonight som utvecklats några snäpp, Harry håller ungefär samma klass. Jag minns inte själva loppet så där direkt, men jag minns vinnarcirkeln, säger Johnny Johansson.

Problem med halsen
I fjol var det meningen att Harry Haytrow skulle försvara sin seger i Birger Bengtssons Minne men man var tvungen att stryka hästen ur loppet.
– Vi fick en varning att det inte var så bra med honom efter operationen i halsen, därför strök vi och han fick behandling med antibiotika som han svarade bra på. Annars hade vi en operationstid bokad och var egentligen inställda på det. Men den slapp han som tur var. Sedan dess har han inte haft halsproblem och i dag är han fortfarande lika pigg som han alltid varit.
Vad säger du om lördagens lopp?
– Spår två är bra i och med att Democrat har spår tre. Han är otroligt snabb men förmodligen ingen rygg man vill ha. Den hade vi på Hagmyren och det gick käpprätt åt skogen. Från spår två tror jag att Johan avvaktar lite och inte är så het på gröten utan försöker ta dem till slut.
Chansen?
– Han ska ha platschans i alla fall. Att vinna i V75 är alltid svårt och Knows Nothing verkar riktigt bra nu, han blir nog favorit. Arazi Boko har bra form han också. Jag tror att det är Knows Nothing, Arazi Boko och Harry det står mellan. Med stor sannolikhet kommer han att gå med samma balans som han brukar, säger Johnny Johansson.

Har tjänat över fyra miljoner
Harry Hayhtrow har fin statistik på just Jägersro med fyra V75-segrar, en i silverdivisionen och tre i gulddivisionen.
– Han brukar gå bra där, men det är givetvis en slump, det tror jag i alla fall, säger Johnny Johansson.
Totalt har Harry Haythrow startat 96 gånger och vunnit elva lopp. Den amatörtränade hästen har tjänat 4 149 700 kronor och har ett rekord på 1.09,7 över sprinterdistans.
– Han är nio år och det finns inga tendenser på att han skulle tycka det är tråkigt. Nu är det inte säkert han kommer att tävla till och med han är tolv år, men det kommer säkert att bli en hel del starter till på V75, säger Johnny Johansson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.