Haugstad optimist inför V75

46

haugstad optimist inför v75

Heavy Sound vann korta E3 i fjol.
Hingsten är obesegrad i år och i Kungapokalen hoppas kusken Kenneth Haugstad på ännu en storloppsseger med sin personlige favorithäst.
– Han är väl en av dem som ska räknas med vinstchans.

Stall Roger Walmann skickar ut åtta hästar i hetluften på Åby i en V75-omgång som kryddas av högklassig sport och av en jackpot där en ensam vinnare har chans på 48 miljoner kronor. Vi fick en pratstund med kusken och förstemannen Kenneth Haugstad som låter positiv när vi kronologiskt går igenom chanserna.
Lightning Force (V75-1) är ute på 2 640 meter nu och voltstart för första gången. Han har jättefin form hästen men vi ligger ändå lite lågt. Det är första gången över lång distans och dåligt läge. Skulle han trampa iväg så tror jag han gör ett bra lopp och då kan han få en bra peng.
Talassio (V75-2) var jättefin här senast. Han fick ett perfekt läge här i volten och jag tycker att det är en rätt så bra chans så här på förhand.

Kan kvala in till Elitloppet
Exodus Hanover
(V75-3) har chans att kvala in till Elitloppet.
– Ja, och han gick faktiskt riktigt förbättrat senast så han är på väg upp i form. Det är klart att det är tuffa hästar emot den här gången, men vi provar i ”guld” och han ska växa in där så småningom. Så vi provar nu och hoppas att han gör ett bra lopp.
Erik (V75-4) har varit fantastisk i sina två starter hos oss. Nu vill vi prova honom i V75 här och han fick väl ett hyggligt läge. Spår 9 här, det är väl bra på lång distans. Han går hela vägen in i mål och jag tycker att han visar grym form så han är en av flera som kan vinna loppet.
Touch Of Elegance (V75-5) har fått ett perfekt läge för henne med spår 9 bakom startbilen i Drottning Silvias Pokal.
– Hon gjorde ett bra kval tycker jag och hon är en av dem som kan överraska lite grann. Det blir svårt att vinna men kan få en fin placering

Två finalister i Kungapokalen
Mellby Collector (V75-6) var grym här i onsdags. Tog i för mycket och slösade bort sina krafter utvändigt ledaren, men höll ändå strålande till ett andrapris. Bakspår nu och jag hoppas att han håller sig lugnare och får lite ryggar att gå i, då tror jag att han är långt framme.
I Konung Gustaf V:s pokal har stall Roger Walmann två hästar och Kenneth Haugstad kör sin personlige favorithäst Heavy Sound (V75-7).
– Det är en jättefin häst och jag har varit jättenöjd med honom i två starter i år. Han står bra inne i loppet här och han är väl en av dem som ska räknas med vinstchans.
Spår tre?
– Det är bra, men det är startsnabba hästar invändigt och jag tar nog inte en längd på de två. Vi får se vart vi hamnar men han är ganska oöm för positioner.
Pythagoras Face (V75-7) har haft dåliga lägen och han fick gå utvändigt ledaren i kvalet. Jag tycker att han gick rätt så bra men han var lite seg sa Örjan. Jag tror att han kommer att vara mycket förbättrad till finalen. Från spår 12 blir det tufft att vinna men en fin peng bör han kunna få.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.