Heart Of Steel – ”Drömmer om Elitloppet i år”

141

Heart Of Steel – "Drömmer om Elitloppet i år"

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på våra elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2021. Dagens stjärna: Heart Of Steel

Fakta
Heart Of Steel, valack, 7 år
Starter: 53
Segrar: 15
Rekord: *1.09,3a/1609
Intjänat: 3 016 783 kronor
Hemmabana: Halmstad

Presentation:
Heart Of Steel är född och ägd i Tyskland där han också inledde sin karriär. 2018 flyttades hästen till Peter Untersteiner och vann försök och final i V75 i slutet av det året. 2019 tog karriären fart ordentligt och Heart Of Steel vann flera V75-lopp och Europamatchen för femåringar på Bjerkes travbana i Norge. Han sprang in nästan 1,5 miljoner kronor innan han gick till vila. 2020 började lite trevande innan han blixtrade till och vann Copenhagen Cup och Peter Untersteiner hoppades på en plats i Elitloppet, men någon inbjudan kom aldrig. Nu drabbades Heart Of Steel av halsproblem och opererades och fick ta igen sig ett par månader. Han svarade för en femstjärnig comeback på Tingsryd och vann på 1.09,3 trots ett lopp utvändigt ledaren. Tyvärr fick hästen återigen problem med halsen och är opererades en andra gång och säsongen var över.

Tränaren Peter Untersteiner svarar:
Hur känns hästen för dagen?
– Han känns jättefin. Han kom tillbaka till mig för ett tag sedan efter en ny operation i halsen. Det är inte ovanligt att man får göra samma ingrepp igen som första gången. Heart Of Steel tränar på som jag vill och jag hoppas givetvis att halsen inte ska ställa till några problem i år.
När startar han nästa gång?
– Han har väl några veckor kvar innan han är redo. Jag kan väl tänka mig att det tar fem-sex veckor innan det är dags.
Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
– Vi siktar på Elitloppet, det är det stora målet, man måste drömma. Förhoppningsvis flyter allt på och vi kan startat i Copenhagen Cup och försöka försvara titeln från förra året. Det loppet går två veckor innan Elitloppet och då får vi väl ett kvitto vad hästen står för dagen.

Föregående artikelFem tippar V75 till Solvalla 27 mars 2021
Nästa artikelInför V86: Tangen Haap har vunnit sju årsdebuter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.