Helen A Johansson klar för ”Mästarnas Mästare”

121

image-2

Travsporten har fått sin första deltagare med i Mästarnas mästare.
Helen A Johansson är klar för succéprogrammet rapporterar svt.se.
– Det ska bli väldigt roligt att vara med och det är bra PR för travet att få synas i olika sammanhang, säger Helen A Johansson.

Helen A Johansson blev historisk när hon som första och hittills enda kvinnliga travkusk vann Prix d’Amerique 1985 med Ina Scot. Hon blev nominerad till Svenska Dagbladets Bragdguld efteråt och har fått ett eget travlopp uppkallat efter sig på Vincennes-banan i Paris.
Nu får hon mäta sina krafter i årets omgång av Mästarnas mästare med olika idrottsstjärnor. Inspelningen drar igång i september och spelas i år in på Sicilien, Italien.
– När jag blev tillfrågad och fick ett samtal av tv-teamet så blev jag jätteförvånad. Jag hade inte alls tänkt att jag skulle vara med där men det känns väldigt spännande, säger Helen A Johansson.
– Det ska bli roligt och framförallt så tror jag att det är väldigt bra för travsporten att få synas i olika sammanhang. Det är bra PR för travet och man får se det så. Det är något jag har kämpat för hela livet.
Hur är det med den fysiska formen?
– Den kunde väl ha varit bättre kanske, säger Helen och skrattar.
– Jag har ju ett jobb bakom ett skrivbord numera och det är skillnad mot när man var fysisk aktiv, då var ju kroppen i topptrim. Men det ska ändå bli väldigt roligt och man har hört från de som har varit med tidigare att de säger att det är ett minne för livet, säger Helen A Johansson.
Enligt SVT är fyra deltagare klara för säsong sju av Mästarnas mästare. Förutom Helen A Johansson är det Frank Andersson, en av Sveriges genom tidernas främste brottare, Anna Carin Zidek, Elitskidskytt och längdskidåkare, samt Tomas Jonsson, en av de största spelarna i svensk hockeyhistoria.

Åke S Olsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Lindesberg 2/7-2014
Nästa artikelSvante Båth inför EXTRA V75 och Sprintermästaren

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.