Svante Båth inför EXTRA V75 och Sprintermästaren

156

image-3

I fjol vann Svante Båths Quid Pro Quo Sprintermästaren.
I år har Bergsåkerstränaren tre starka kandidater till segern.
– Det ser intressant ut. Poochai är bästa chansen men de andra är inte chanslösa, säger Båth.

För ett år sedan fick Svante Båth vinna Sprintermästaren för första gången då Quid Pro Quo tog en mycket lätt seger från ledningen. Båth, som är en erkänt duktig unghästtränare med stora framgångar, gladdes mycket över triumfen
– Det smäller högt, helt klart, och framförallt för att det alltid är en så trevlig stämning och atmosfär i Halmstad under just de här dagarna runt Sprintermästaren. Det var verkligen en skön seger, säger Svante Båth.
I år har Båth vunnit storlopp som Kungapokalen med Poochai och danska Sprintermästaren med Bearhawaii. Han åker till Halmstad som titelförsvarande tränare och har med sig tre starka kort i transporten.
– Vi har haft ett mycket bra år i år hittills fast samtidigt kan det inte vara julafton varje gång. Men jag har tre riktigt bra hästar i full form och tycker väl att Poochai är den bästa chansen av dem. Samtidigt är de andra inte chanslösa på något sätt, även om Bearhawaii blivit bortlottad i försöket, säger Båth.

”Sprinterdistans är det bästa för Poochai”
Det är Extra V75 i Halmstad på torsdag och de fyra första försöken till Sprintermästaren är även de fyra första V75-avdelningarna. De två främsta i varje försök samt den högst seedade trean går vidare till finalen. Två av Svante Båths hästar är favoriter i sina respektive lopp och det är också dessa som har fått de bästa startspåren.
– Poochai (V75-1) har gjort bra lopp hela tiden ända sedan tvååringssäsongen men har haft lite stolpe ut i de stora loppen innan Kungapokalen. Han fick igen det då och det var kul att hästen fick vinna ett storlopp. Efter det fick han pusta i en vecka och har sedan tränat på igen och gått ett jobb efter 1.15,5 över 1600 meter. Det gjorde han på ett bra sätt och jag har hela tiden sagt att sprinterdistans är hans bästa distans.
– Läget är bra och håller han sig på benen är han snabb ut. Jag hoppas såklart på att han kan ta ledningen men han springer på Amazing Man i försöket och det är en tuff motståndare. Jag tycker ändå att han ska ses med bra segerchans och det är min bästa chans på förhand. Första barfota runt om slog väl ut i Kungapokalen men troligen blir det barfota fram och skor bak i försöket och sedan runt om i en eventuell final. Men det bestämmer vi definitivt på tävlingsdagen, säger Svante Båth.

”Går inte att backa”

Vad säger du om Bearhawaii i V75-2 som efter segern i danska Sprintermästaren näst senast följde upp med att vinna i Skellefteå senast?
– Bearhawaii (V75-2) är ju en riktigt bra sprinter som är snabb ut och rejäl på alla sätt. Trots att han har haft ett tufft schema på slutet med långa resor så känns hästen bara bättre och bättre. Han kan hålla sin fart i ett bra tempo i 1600 meter men tyvärr är han bortlottad från spår åtta. Det går dock inte att backa ifrån sådana lägen utan han måste prova framåt och hoppas att han kommer ner någonstans. Det blir barfota runt om och jänkarvagn direkt och hamnar han bara någorlunda till hoppas jag på en finalplats.

”Är kvickare i benen än vad folk tror”

Och i det tredje försöket har du med Västerbo Loveboat som obesegrad i tre raka segrar i år och har fått ett perfekt läge med spår två bakom bilen. Möjligheterna där?
– Västerbo Loveboat (V75-3) har varit jättefin i år och jag tror att han är bättre än vad folk tror över 1600 meter, även om känslan är att 2100 meter är hans bästa distans. Jag tror att hästen kommer att gå ur det här på ett mer positivt sätt än de andra och vakna till och bli ännu bättre inför senare delen under säsongen. Han är kvickare i benen än man kan tro och från det här läget måste jag tro på en vettig finalchans. Han har även chans att vinna loppet och det lutar åt att det som vanligt blir skor runt om i försöket.
– Det ska bli spännande och jag är nöjd med mina hästar och hoppas att vi har lite tur på vägen. Sedan gäller det att dra rätt bolljävel i lottningen om de kommer till final men det blir ju en senare fråga, säger Svante Båth.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHelen A Johansson klar för ”Mästarnas Mästare”
Nästa artikelLunchdubbel Årjäng 3/7-2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.