Helgen som gått och kval till Kriteriet och Oaks.

170

DDBLOGGEN

I lördags tycker jag det var framförallt On Track Piratens prestation som ska lyftas fram. Han gör ett riktigt bra lopp och var precis så fin som han ska vara när toppformen närmar sig. Då matchar han de allra bästa.
Men vi ska såklart inte glömma Jeppas Maxi och Riff Kronos duell i den inledande V75 avdelningen. Jeppas Maxi är väldigt nära att tappa travet på sista bortre men skicklige Torbjörn Jansson kan parera det och hålla undan med en nos före en mycket duktig Riff Kronos som naturligtvis måste räknas i de flesta sammanhang framöver.
Idag, söndag, så avgjordes UET Masters på Charlottenlund. Commander Crowe kördes i spets och fick ganska hård massage av Mosaique Face som var i väldigt mycket bättre slag idag än senast. Han knäckte Commander Crowe och såg ut att vara på väg mot segern då luckan uppenbarar sig för Ed You och Torbjörn Jansson. Ed You har gott om spurtkrafter och tar sig förbi relativt enkelt och visar igen att han är riktigt riktigt bra. Med en ryggresa så är han giftig mot de flesta.
Angående Mosaique Face planer så tror jag att man siktar på att köra i de första B-loppet i Frankrikes vintermeeting på Vincennes. ”Ludde” tänker fråga Jean-Michel Bazire om han vill sitta upp bakom Mosaique Face. OBS! Detta är obekräftade uppgifter så innan ni läst eller hört det från en mer officiell person/sida så kan vi ej veta om det verkligen är planen. Men vi håller tummarna för det och naturligtvis blir det mycket spännande. Det stora målet måste väl vara Prix d’Amerique 2016.
Även BBS Sugarlight var på ”Lunden” idag med Peter Untersteiner i jollen som vanligt. Han fick styra och ställa som han ville och fick ett ganska lugnt lopp. Skönt för hästen. Har inte hört om vidare matchning för honom men målet nästa år är Elitloppet. Har hört från en säker källa att han kommer vinna på 08,8 😉

Uttagningar till Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks imorgon på Solvalla. Det brukar inte bjuda på alltför stora överraskningar och personligen så tänker jag njuta av sporten istället för liret. Min DD blir 5 Emmet Brown i DD-1 mot 5 Ready Ribb och 7 Sloppy Joe i DD-2. 
Blir spännande att se 9 Al Dente i V75-1. Vilken häst det är. 11 raka vinster har Scarlet Knight sonen och det är inte mycket som talar för att det inte skulle bli tolfte raka imorgon.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEd You och Jansson vann Masterfinalen!
Nästa artikelFem tippar EXTRA V75 till Solvalla 15 september

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.