Heta chanser för Nurmos på V75

17

heta chanser nurmos v75

Han har dubbla E3-finalister och flera heta chanser på V75.
Timo Nurmos kan mycket väl vända hem från Gävle med ett par segrar.
– Only One Winner är bästa chansen. Han är mycket fin nu och Jorma tog på sig galoppen senast, säger Timo Nurmos.

Solvalla-tränaren har kvalat in två hästar till E3-finalen för ston. Det är Tough Cookie och Finca Boko som var trea respektive tvåa i sina försök. Därtill har Nurmos ett par heta chanser på förhand i V75 genom Only One Winner och Coldtown. Det är jackpot i Gävles V75-omgång där en ensam vinnare kan ta hem 30 miljoner kronor enbart på sju rätt. Så här säger tränare Nurmos på fredagseftermiddagen om sina hästar och deras möjligheter.

”Vet att hästen är bättre nu”
– Tough Cookie (V75-4) är en mycket fin häst som har gått bra hela året. Hon var förkyld i somras och behövde loppet senast. Hon har tränat bra i veckan och går med optimal balans, barfota runt om. Läget är inte optimalt men vi hoppas att hon har lite tur på vägen. Jag vet att hästen är mycket bättre nu med loppet i kroppen. Hon var ganska lugnt tränad inför senaste starten då hon hade vilat för förkylningen. Hon känns mycket laddad i träningen nu och det märks att hon har piggnat till, säger Timo Nurmos.
– Finca Boko (V75-2) är en mycket fin häst som är under utveckling. Hon hade lite krafter kvar på 1.12,0 senast efter en snäll resa. Hon har tränat på bra efteråt och det blir spännande att se hur långt hon räcker. Nu är det bakspår och för hennes skull behöver hon ha lite överpace. Men hästen är fint i ordning. Kusken (Petteri – Irri Joni) jobbar hos oss och är en mycket lovande ung kille. Han vann över 50 lopp förra året i Finland. Han är en mycket duktig kusk som kan köra vilka hästar som helst.

”Körde på vingen med hästen”
Desto mer betrodda är Timo Nurmos duo Only One Winner och Coldtown. När det gäller Only One Winner så vann han V75 på Axevalla från spets näst senast men förra lördagen blev det startgalopp.
– Jorma tog på sig galoppen då. Han körde på vingen med hästen och det blev galopp. Det var lite olyckligt för hästen kändes mycket fin. Han hade gått framåt med loppen han fått innan och var jättefin i värmningen. Allt var perfekt men det blev otur och dessutom störde det vår andra häst Errol Boko till galopp. Vi får hoppas att turen vänder nu istället. Det blev inget lopp för honom senast och därför anmälde jag ut direkt till Gävle. Hästen har tränat bra och det känns som att han är på topp. Det blir optimal balans barfota runt om. Han är snabb ut och spetsade på Axevalla när han vann V75. Det är en lite småtrög häst så Björn passar perfekt. Jag tycker att det måste vara en mycket bra chans. Han står bra inne i loppet och det är vår bästa chans, säger Nurmos.

”Trodde att det var 1600 meter”
– Coldtown (V75-6) hade en hovböld senast och blev struken. Men han har tränat fint nu och känns mycket bra igen. Han var lite förkyld på sommaren men nu är han bra och på gång. Senast när han gick i ledningen sa kusken, Erik, att hästen inte ens var trött i mål. Men hästen trodde att det var 1600 meter och fattade inte att han skulle fortsätta springa. Om man kollar om på loppet så ser man att han kommer igen på slutet. Han är också lite småtrög. Hoven är bra nu så det blir optimal balans, barfota runt om.
– Gigant Proud (V75-7) har varit otroligt bra i de senaste loppen och har jättefin form. Han har fått fina lopp och haft krafter kvar. Nu står han lite tufft inne men han är så bra i ordning att vi provar. Han gick en mycket bra tid senast över 2600 meter, säger Timo Nurmos.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.