Succén fortsätter för D’One i USA

33

done usa

Solvallatränade D’One gör succé i USA.
Natten till lördagen besegrade hon några av världens bästa ston i uppgörelsen Muscle Hill med 650 000 kronor till vinnare – stoets andra seger på lika många starter over there.

För två veckor sedan vann femåriga D’One debuten i USA och besegrade då bland andra jänkarnas ledande sto Bee A Magician efter en drömstyrning av Örjan Kihlström.
Att den triumfen inte var någon tillfällighet visade den Roger Walmann-tränade hästen natten till lördagen svensk tid på Vernon Downs i New York.
Återigen var Bee A Magician favoritspelad och återigen gick segern till Sverige.
D’One inledde från spår sju bakom bilen och lotsades ner som fjärdehäst på innerspår. In mot den sista kurvan fylldes det på bakifrån men Örjan Kihlström var kall och satt kvar och luckan kom kort senare.
Brian Sears lät Bee A Magician rycka undan med några längder över upploppet men blev på nytt nedspeedad av sin svenska motståndare.

Tjänat 1,3 miljoner
D’One tog en bekväm seger för Örjan Kihlström och var tiondelen före Bee A Magician i mål på kilometertiden 1.09,9 över 1 609 meter.
Segern i loppet Muscle Hill var värd cirka 670 000 kronor och D’Ones två starter i USA har nu inbringat drygt 1,3 miljoner kronor. En succé även för ägargänget i Stall Kennys Andelshästar 23.
Solvallatränaren Roger Walmann har två av stallets hästar på ”camping”  i USA tillsammans med sina skötare. Med på resan är även elitloppsvinnaren Magic Tonight.
Den sexårige hingsten hade problem i sin start i USA under Hambletonian-helgen och slutade oplacerad. Fredagens start var ett fall framåt. Magic Tonight slutade fyra i Crawford Farms Open Trot med krafter sparade på 1.10,0 efter ett lopp i tredjeparet invändigt för körande Örjan Kihlström.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.