Heta vinstchanser i fredagens V75-omgång

216

heta vinstchanser i fredagens V75-omgång

Han har blott fem hästar i träning.
Två av dem startar med heta vinstchanser i fredagens V75-omgång på Bergsåker.
– En dubbelseger skulle sitta fint. Båda två har bra chans, säger Håkan Skoglund.

Bergsåkerstränaren driver sedan några år en mindre rörelse och jobbar själv i stallet med sina hästar. Han har tidigare sagt att det är mer harmoni nu med ett litet stall än när han hade över 30 hästar i träning. Den som har tjänat mest pengar av hans hästar är Order By Keeper (1,7 miljoner kronor) som vann V75 i fjol. Näst mest pengar har Art Nökkve tjänat (1,2 miljoner) och det sjuåriga kallblodet vann V75 i mars tidigare i år och tog en dubbelseger på V75 i fjol. Art Nökkve startar också som favorit i fredagens V75-omgång i den fjärde avdelningen.
– Det är fantastiskt att ha en häst som aldrig gör mig besviken. Han har gått jättebra sedan vi köpte honom från Norge för några år sedan och gör nästan aldrig ett dåligt lopp. En väldigt tacksam häst att träna, säger Håkan Skoglund.
– Han är framförallt stark och rejäl och tål att gå i spåren. Han har inte varit tillräckligt snabb tidigare när det har varit kortlopp men det har blivit bättre.

”Gör topplopp varje gång”
V75 Summer Heat tuffar vidare och på fredag är det dags för Bergsåker att inleda sitt dubbeltrav. Banan värmer upp med V75 på kvällen inför stordagen på lördagen då miljonloppet Sundsvall Open Trot körs med Readly Express som storfavorit. På lördagen är det också multijackpot då en ensam vinnare kan ta hem 50 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Men tillbaka till fredagens V75-omgång där Håkan Skoglund startar två av stallets fem hästar. En av dem är alltså Art Nökkve som senast var tvåa i V75 över kort distans och nu startar med 80 meters tillägg över 3000 meter.
– Art Nökkve (V75-4) gör topplopp varje gång och det gjorde han även senast. Han fick tredjespår en bit i svängen och sedan dödens. Jag tycker att hästen är bättre än någonsin, säger Håkan Skoglund.
– Jag tycker att den här uppgiften ser bra ut trots alla tillägg. Det är enklare emot än tidigare och de främsta motbuden står 20 meter framför oss. Han har vunnit över tretusen meter och är som sagt väldigt stark för det känns som att han har fått gå i spåren varje gång. Vi får se lite hur upplägget blir, men i sådana här långa lopp får man vila lite på hanen för då brukar det bli trötta hästar till slut.
– Han måste ses med bra chans naturligtvis. Det blir tåskor bak den här gången, han gick barfota runt om senast, men det har ingen betydelse för han har vunnit många lopp med skor. Barfota fram blir det i alla fall, säger Skoglund.
Du har även med Heading Reference i V75-inledningen som gör jämna prestationer i loppen. Chanserna där?
– Heading Reference (V75-1) är en fin häst som vi köpte vid årsskiftet från Stefan Melander. Han var bra som tvåa i Margaretas Unghästlopp tidigare i somras men jag har inte varit riktigt nöjd med honom på slutet. Jag hade tänkt prova derbykvalen med honom men eftersom jag inte varit riktigt nöjd ville jag inte åka så långt.
– Efter andraplatsen på Solvalla var han lite klen som fyra men lite bättre senast som trea, även om han har varit lite entömd. Jag tycker att han känns bättre i jobben och nu kommer jag att ta av skorna och sätta på ett helstängt huvudlag. Jag hade tänkt spara det till derbykvalen men nu tar vi det här istället.
– Han är inte snabb ut men det är ett litet fält så det är ingen fara med läget. Han har mött väldigt bra hästar hela tiden och senast var det Very Kronos. Nu ser det enklare ut och jag hoppas att han är med och slåss om segern, säger Håkan Skoglund.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelWho’s Who har ärvt faderns utseende
Nästa artikelTravtränaren Sofia Aronsson och hennes hästar hade änglavakt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.