Hot Pride körs offensivt på V86

38

image-1

Hallå där Markus Pihlström…
…som tränar hårt betrodda Hot Pride i V86 och som även har Järvsö Rasmus till start i kallblodsloppen på Vincennes.
– Det är jättespännande dagar. Hot Pride kommer att köras offensivt och har bra chans. Järvsö Rasmus är nog sveriges starkaste kallblod, säger Pihlström.

Bergsåkerstränaren jobbar för fullt med hästarna när vi når honom tisdag lunch för en pratstund. I onsdagens jV86-omgång har Pihlström Hot Pride till start. Hästen har tagit fyra segrar på de sju senaste starterna och återkom senast efter ett uppehåll på drygt två månader. Det blev en lätt seger direkt.
Hur var ditt intryck av Hot Pride i ”minicomebacken” och hur känns han efteråt?
– Hot Pride (V86-7) var jättefin då han joggade 1.14 sista varvet och vann lätt med krafter kvar. Det känns i träningen efteråt att han har gått framåt ordentligt med loppet i kroppen. Så han borde vara mycket bättre nu och det ser riktigt bra ut, säger Markus Pihlström.

Hot Pride är andrahandsfavorit på V86 i skrivande stund. Vad säger du om uppgiften med spår sju bakom bilen över lång distans?
– Läget är inte jättebra men jag pratade med Henrik Svensson som sa att han skulle stryka Piedmont så då kommer vi ner ett spår i banan. Han gillar startmetoden och den långa distansen för hästen är stark och rejäl. Ulf kommer att köra offensivt, det är jag säker på. Det vore nog dumt för de som svarar för han är en bra rygg att ha.
– Han går från alla positioner men från ledningen tror jag att han vinner. Det är även en riktigt bra chans ifrån alla positioner, även om Westholms häst också är bra. Jag är optimistisk, det är jag i och för sig alltid, men den här uppgiften ser jättebra ut.
Några utrustningsändringar?
– Jag var lite sugen att sätta på skygglappar men hästen var så himla fin senast så vi kör med samma öppna huvudlag igen. Han har tidigare gått med skygglappar och jag har tyckte att han blivit pigg av det men kusken tyckte att han var så fin med öppet huvudlag senast och han får bestämma.

”Fördel med uppförsbacke på Vincennes”

Du har även intressen i Frankrike då kallblodsloppen avgörs på Vincennes torsdag och söndag den här veckan. Järvsö Rasmus startar från spår sex bakom bilen på torsdag med Björn Goop i sulkyn. Kommentar till det?
– Järvsö Rasmus är jätteintressant på Vincennes-banan för jag skulle tro att han är sveriges starkaste kallblod. Han gillar långa lopp och det är åtminstone uppförsbacke där. Det tror jag är en stor fördel. Han har tagit två V75-segrar över lång distans och är obesegrad med Björn Goop i min regi.
– Jag har varit supernöjd med de två lopp som hästen har gjort efter vilan. Han var bra senast då han gick med hakar på en isbana och nu är det andra och bättre förutsättningar. Han har rest bra och det har alla svenska hästarna gjort. De åkte i lördags och har rest tillsammans och står på Grosbois. De kom ner måndag eftermiddag och min häst har gått ett jobb i dag och varit fin. Karin Nilsson har rest ner med hästen och även pappa är med. Jag får se om jag åker ner på söndag. Men någon måste vara hemma och jobba också.
– Det ska hursomhelst bli väldigt spännande att se hur långt han räcker i Paris, säger Markus Pihlström.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.