Välkomna till V75 och Untersteinerland!

18

image

Räkna med röda dressar, röda vagnar och höjda segerarmar på lördag.
Johan och Peter Untersteiner är i huvudrollen när V75 gästar Halmstad.
– Det är klart att man laddar lite extra när det är hemmaplan, säger Johan Untersteiner.

Båda kör i sex avdelningar.
I lärlingsloppet har de två hästar vardera till start som tränare.
Att Peter och Johan Untersteiner kommer att sätta sin röda prägel på lördagens V75-omgång hemma på Halmstad är ingen vågad gissning.
Men vem vinner mest och med vilka hästar?
Vi tog en pratstund med Untersteiner den yngre som står i begrepp att flytta in i sitt nybyggda stall, officiellt döpt till Drömgården.
– Om två månader ska det vara klart. Det blir väldigt spännande och kommer innebära att vi kan ta tio hästar till, totalt 100 ungefär, säger Johan som fått en rivstart som tränare med drygt åtta miljoner kronor inkört under sin första hela säsong i fjol.
– Jag är jättenöjd med det, men det betyder inte att man inte kan utvecklas och göra det ännu bättre. Sedan måste man ha materialet också och ska jag jämföra tycker jag att vi har det bättre förspänt i år. Exempelvis har vi 23 treåringar mot fem i fjol, dessutom är det den första kullen jag köpt in själv så det blir en extra utmaning.
Med 92 hästar på träningslistan har Johan precis hälften så många som pappa Peter, som varit västra Sveriges tränardominant de senaste åren.
Även om det rör sig om två separata stall där hästarna tränas var för sig så är det lätt att kalla duon för ”det röda laget” där Untersteiner-na drar fram i sina likartade körsvensdressar.
Och visst har Johan sällsynt bra koll även på pappas hästar där han allt som oftast agerar catchdriver.
Med vetskap om det låter vi junior reda ut vilka av omgångens 16 Untersteiner-hästar som är hetast i jakten på lördagens V75-miljoner.

”Mogen att gå med jänkarvagn”
Vi börjar i V75-1 där Johan plockar ut 3 West Wing mot pappa Peters 2 October Kronos.
– Där tycker jag att jag har bästa hästen av våra. West Wing hamnade i dödens senast vilket han inte gillar så loppet var nästan över direkt. Han galopperade i en trång situation i sista sväng utan att jag hade ryckt tussarna. Vi hade inte varit i tätstriden, men han kändes som han skulle så jag är inte orolig för formen. Det är en häst som gynnas av barfotaförbudet och borde kunna vara med långt framme bara det klaffar bättre med positionerna. Han har inte gått med jänkarvagn ännu och någon gång ska jag prova, men chansen att det blir på lördag är nog bara en procent.
Hetaste Untersteiner: West Wing (Johan).
V75-2 är lärlingsloppet där Untersteiner-stallen har två hästar vardera.
7 Carro’s Girl tog lång tid att få igång när vi började starta henne i vintras. Hon var rullig och ivrig vilket gjorde att jag till och med fick tynga ner henne i balansen i ett par starter. Nu har hon hittat formen även om jag tycker att hon varit att hon varit blivit lite lat i loppen igen. Därför återgår vi till halvstängt huvudlag som hon hade i fjol, i de fem senaste har vi kört med öppet. Dessutom känns hon mogen att gå med jänkarvagn igen, den har hon bara haft två gånger i karriären och inte sedan i somras. Från det här läget måste det bli offensivt upplägg och jag hoppas att hon ska räcka långt.
9 Caddie Jasmina är inte sämre i grund och botten och var riktigt i ordning till förra V75-omgången här i Halmstad då hon blev fast med allt sparat. Sedan har det krånglat med en halsinfektion och formen är ett frågetecken, speciellt då hon brukar behöva genomkörare för att vara som bäst. Hon kommer att köras på chans.
– Av Peters hästar är jag mest rädd för 11 Steady Brodda som är riktigt bra. 15 Corinne af Solnäs är inte tokig hon heller, men får svårt från bricka 15.
Hetaste Untersteiner: Hugget som stucket mellan Carro’s Girl (Johan) och Steady Brodda (Peter).

”Mycket passande uppgift”
I V75-3 får Johan köra åt Peter som valt 3 Fleetfoot Hanover före 1 Jetset.
– Det är givetvis rätt. Jag vet att pappa är jättenöjd med Fleetfoot, han sa häromdagen att hon varit väldigt fin i ett träningsjobb. Det är en härlig häst som är oöm för positioner och verkar ha en mycket passande uppgift.
– Vad gäller Jetset är det första gången jag kör henne och jag vet inte mer än alla som sett henne på slutet. Hon har ju körts på speed varje gång för att hålla hennes humör på rätt nivå och det blir min taktik också, även om jag förstås måste försöka vara med lite från början när det blev innerspår. Skulle det bli hårt tempo tror jag att hennes spurt duger även mot de här hästarna.
Hetaste Untersteiner: Fleetfoot Hanover (Peter)
I V75-4 plockar Johan ut 11 Westline som kommer från tävlingsuppehåll.
– Han hade en infektion i kroppen i sin senaste start. Nu tränar han fint och har fått ett par banjobb där jag var extra nöjd i det senaste. Formmässigt ska det inte vara sämre än då vi var fyra på Åby, men det är en tuff uppgift och en felfri 3 Qahar Q.C. går aldrig att slå.
8 Gucci Degato var jag tvåa bakom senast och han gjorde ett riktigt bra lopp. Jag vet att pappa var väldigt osäker på var han hade hästen inför det loppet så det var verkligen ett positivt besked. Normalt ska han vara ännu bättre med loppet i kroppen.
Hetaste Untersteiner: Gucci Degato (Peter)
I V75-5 kör Johan 2 Tequila F. åt kollegan Marcus Lindgren.
– Han var väldigt fin på Åby näst senast och galoppen senast tar jag inte så hårt på då den kom i en trång situation samtidigt som jag körde för pisk. Han gick okej efter det och har passande förutsättningar. Skulle vi komma till spets vore det gynnsamt.
– Jag tror ändå att pappas 6 Frankie Brodde är lite tuffare. Det är en stor och ranglig häst som kommer mer och mer och tuggade runt motståndet på bra sätt senast.
Hetaste Untersteiner: Frankie Brodde (Peter)

Matchad mot det här
Däremot fattas inte självförtroende bakom 10 Dizzy River i V75-6.
– Han är den av mina hästar som är speciellt matchad mot den här dagen och jag hoppas att vi lyckats pricka toppformen. Loppet senast sade ingenting eftersom motståndet var så svagt, men han kändes i alla fall som jag hoppades och fick en nyttig genomkörare. Jag ser honom som min bästa segerchans på V75 även om jag har stor respekt för 1 Bula Bula Am som jag brukar köra. Det är två hästar med jämförbar styrka, även om stilen skiljer sig åt. Jag hoppas kunna slåss om segern och tycker att jag har en bättre häst än pappas 4 Mellby Ciceron.
Hetaste Untersteiner: 10 Dizzy River (Johan)
Slutligen selar Johan ut 4 Dixie Exclusive som satt fast i V75-finalen på Solvalla senast.
– Det är en väldigt säker häst som alltid avslutar vasst och gör sitt bästa när man serverar honom smyglopp. Det är sällan jag laddar honom från start, men jag måste erkänna att läget gör det lite lockande att prova den här gången. Vi har aldrig provat honom i jänkarvagn och det finns en liten, liten chans att jag gör det nu. Gör jag det är det med planen att ladda för ledningen och köra där. Men chansen att det blir så är nog två procent, jag ska läsa på loppet först så får vi se.
– Pappas 5 Stricker gick jättebra i V75 senast och är också en nyttig häst som är jämngod med min. Ingen är väl helt avsågad.
Hetaste Untersteiner: Hugget som stucket.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.