Hultman dröjer med svaret

236

hultmandrojer

Blir det Prix d’Amerique eller inte för Maharajah?
– Vi tar inget beslut före måndag då det är första anmälan till loppet, säger tränaren Stefan Hultman.
Maharajah var inte till sin fördel i den senaste starten och varken hästens tränare Stefan Hultman eller kusken Örjan Kihlström var nöjda med hästens insats som fyra.
Nu har tränaren funderat ett tag och uttalar sig om hästens fortsatta matchning på ägarstallet Travkompaniets hemsida.
– Ja, som alla såg var Maharajah inte som bäst i lördags. Jag misstänker att det var banan som fällde honom men om det är hela sanningen, det vet jag faktiskt inte. Jag tyckte att banan i lördags var bra när jag värmde ”Marre” i en första lugn värmning och vi beslöt oss för att köra med sommarskor. Men så kom det ett ordentligt snöfall precis lagom till loppet före ”Marres”. Vi gjorde oss då beredda att snabbt sko om men jag gick ut och kände på underlaget när avdelning två gick i mål och jag tyckte då att det ändå kändes ok. Men med facit på hand så kanske vi ändå skulle ha satt i brodden, säger Stefan Hultman till Travkompaniets hemsida.

Hyllar vinnaren
Maharajah är glad och pigg efter loppet och det har inte gått att hitta några fel på hästen, säger tränaren.
On Track Piraten vann loppet enkelt från ledningen.
– Det är ingen skam på något vis att få stryk av On Track Piraten. Jag tycker att han är en av Sveriges bästa hästar just nu och ”Marre” fick ett tungt lopp där han helt enkelt inte fick slag på On Track Piraten i ledningen. Men, som jag förstår att alla vill ha besked om, någon start i Prix d’Amerique för honom har vi ännu inte bestämt om det blir. Jag vill avvakta och känna hur han känns så tyvärr kan jag inte ge några besked än, vi tar inget beslut före måndag då det är första anmälan till loppet.

Kanal 75

 

Föregående artikelInför V75: Heiskanen räds inte dåligt läge
Nästa artikelInför V75: Spännande år för Per!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.