Inför EXTRA V75 BJERKE: Fartfest gynnar Beanie!

253

bjerke

Beanie M.M. utmanar världseliten i Oslo GP.
En perfekt uppladdning inför Elitloppet.
– Allt talar för att det blir en riktig fartfest – och det gynnar min häst, säger Solvallaamatören Morten Waage inför söndagens EXTRA V75.

Att Beanie M.M. redan är inbjuden till Elitloppet är något som gör att Morten Waage ser stora möjligheter att lyckas även i Oslo GP på Bjerke.
– Ja, först när han lottades till bakspår tänkte jag att det blir jättetufft. Men när man sedan studerar startlistan så talar allt för att det blir en riktig fartfest. Med hästar som Timoko, Arch Madness och Commander Crowe blir det fart och jag tror inte heller att Windsong Geant åkt från Kanada bara för att se på… Jag gissar att de gasar med honom även från ett åttondespår, han ska vara kusligt snabb.
– Jag tror det blir ett jävla tempo rent ut sagt och då behöver det inte vara fel med bakspår heller. Att vi redan är klara för Elitloppet gör även att man kan köra mer på chans, man behöver inte prestera för att ”kvala in”.

Sabotage i fjol
Beanie M.M. var med i Oslo GP redan i fjol men underpresterade och orsaken var chockartad. Dopingprov visade att hästen hade lugnande medel (sobril) i kroppen.
Utredning har frikänt Morten Waage och pekar istället på sabotage.
– Jag kommer inte lämna hästen ensam en enda sekund, säger Morten Waage bestämt.
Men Morten Waage har även fina minnen från Oslo GP.
– Ja, det blev ju seger och världsrekord 1988 för Sugercane Hanover. Det var en höjdare.

På väg mot tio miljoner kronor
Morten Waage var 28 år när han plötsligt hamnade i travets strålkastarljus när han fick ansvaret för en av världens bästa hästar. Femårige Sugarcane Hanover som köpts för stora pengar till Norge från USA.
Efter att ha turnerat med hästen i storlopp världen över under ett par år slog sig norrmannen ner på gården Sandemar på Dalarö utanför Stockholm. I dag finns åtta hästar i stallet och stjärnan är förstås nioårige Beanie M.M. som tjänat 9,7 miljoner kronor hittills i karriären.
Beanie M.M. har gjort två starter i år och det har blivit två segrar. Båda på norsk mark. Först seger i Steinlagers Äreslöp på Momarken och sedan vinst även i Klosterskogens Elitelöp.
Att du som norrman trivs i Norge är lätt att förstå men är det så att även Beanie M.M. trivs extra bra att vara ute och resa?
– Nej, de här segrarna väl mest berott på att det varit lite enklare motstånd än att han trivs just i Norge. Även om det kanske är fel ordval att säga enklare motstånd när man mött en häst som Joke Face. Men Joke Face var väl inte som bäst på Momarken.

”Bättre i år”
Om du ska jämföra Beanie M.M. i år med tidigare år?
– Han är bättre.
Svaret kommer blixtsnabbt.
Ingen tvekan där?
– Nej, han är bättre i år och fräschare.
Hur har Beanie M.M. tränat efter senaste starten för en månad sedan?
– Han har tränat på både på rakbanan och i backen. Han känns fruktansvärt bra.
Balansmässigt, ändrar du något till den här starten?
– Nej, det finns ingen anledning. Det blir barfota fram och öppet huvudlag.
Du låter väldigt nöjd?
– Ja, det ska bli kul. Det är alltid roligt att vara med i de här stora loppen med en häst som duger.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.