Inför V86: En klar och en Joker

211

joker

Stallet kan få med så många som två hästar i Elitloppet om ett par veckor.
Men först är det V86 på Solvalla som gäller för båda.
Som presstalesman för ett storstall i ropet är det mycket som ska hållas isär inför onsdagen.
– Iceland är redan inbjuden. Friction kan faktiskt vara en joker. Det skulle vara roligt om stallet fick med en till i Elitloppet, säger Marcus M Melander.

Stefan ”Tarzan” Melander har anmält inte mindre än 16 hästar till tävlingarna på hemmabanan på onsdagen. Det handlar om kvalificeringslopp för två av hästarna.
Åtta kommer till start inom ramen för V86-spelet där det vankas jackpot med elva miljoner kronor till en ensam vinnare.
– Det är jättehärligt att hålla på när det börjar bli varmt och fint ute. Vi har ju också tränat hela vintern för att få vara med i de stora loppen. Men det är klart, det är full fart som gäller för alla oss när vi har 16 till start på onsdag. Det kommer att finnas att göra, om man säger så, säger Marcus M Melander.
20-årige Marcus är stallets försteman och fungerar även som presstalesman. Han medger att det känns lite extra nu när storloppssäsongen drar igång.
– Vi får se hur allt slutar men det kan ju faktiskt bli Elitloppet för både Iceland och Friction. Det är så klart kul med en häst i det loppet och kanske stannar det där. Men Friction kan faktiskt vara en joker i de här sammanhangen. Vi tycker att det ska bli mycket spännande att se honom på onsdag.

Hur resonerar chefen?
Vi tar det i tur och ordning. 2010 års elitloppsvinnare Iceland startar i V86-inledningen där förutsättningarna är samma som i förra starten då hästen vann på ett sådant övertygande sätt att Solvalla per omgående bjöd in honom till Elitloppet.
En egensinnig herre som kan det mesta bara han får det som han vill. Kort distans och ett ännu bättre spår den här gången.
– Att han går allra bäst barfota och med ett helstängt huvudlag är ju ingen hemlighet. Jag vet inte hur chefen resonerar inför starten på onsdag om utrustningen. Sådant brukar han bestämma sent. Jag skulle tippa att det blir samma igen men vågar inte säga säkert. I vilket fall som helst ska Iceland ha en bra chans.
Senast klev den gamle elitloppsvinnaren runt banan på 1.10,5 och var så där riktigt bra igen. Allt i några plusgrader i regn och med motvind över upploppet.
– Ja, som han såg ut. Han var glad, han var pigg och han såg fruktansvärt spänstig ut. Iceland trivs med livet för dagen och hästen lär få bestämma själv hur han vill göra. Amaru Boko är nog hårdast emot. Timo Nurmos vill ha med den hästen i Elitloppet och med spåret innanför Iceland kan den bli svår att ta sig förbi.

”Har varit fantastisk”
Så till jokern Marcus M Melander talar om. Friction vann i början av april på den då snabbaste tiden i Sverige för året, 1.11,1 i V75 på Romme.
Efter loppet blev det tal om en plats i världens största löpning över kort distans den sista helgen i maj.
– Han är ingen startkatapult som Iceland kanske men helt okej den första biten. Friction lär gå med samma utrustning, barfota runt om och med helstängt huvudlag, som på slutet och borde inte vara sämre på onsdag än i de två senaste starterna. Och han har ju varit fantastisk, säger Marcus M Melander.
Av de övriga hästarna stallet startar på V86 låter det som om 9 Technology (V86-2) 3 Too Cool (V86-6), 8 Trans Atlantic och 9 Long Night i V86-8 startar med outsiderchans.
Men mest tror stallet på hästarna det surras om…
– Jag tycker att Iceland och Friction har ungefär likvärdiga chanser och ser verkligen fram emot att se dem tävla igen.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.