Inför EXTRA V75 Torsdag: "Fortfarande kullens Drottning"

214

extraaby

Att hon fick sträcka vapen i försöket är ingenting som oroar tränaren Lars I Nilsson.
I finalen av Drottning Silvias Pokal ska Fascination återställa ordningen.
– Hon kommer fortfarande vara kullens drottning efter loppet, säger Lars I Nilsson.
Årets första storlopp för de fyraåriga travhästarna står för dörren. På torsdag körs Drottningens och Konungens Pokal på Åby strax utanför Göteborg. Kullens största stjärna så här långt, stoet Fascination (V75-1), var dagens tyngsta favorit när försöken kördes i förra veckan, men från bakspår fick hon nöja sig med andraplatsen bakom Mousse.
– Min första känsla var ’skit hon hann inte fram’ men efteråt var det en väldigt enkel förlust att ta. Jag var jättenöjd med det hon presterade. Hon har inte tävlat bakifrån många gånger och har väldigt lite rutin på att springa i fält, så det var kul att se att hon var så pass bra bakifrån som hon ändå var, säger Lars I Nilsson.
Totalt kördes tre försök till Drottning Silvias Pokal och de fyra främsta i varje lopp gick vidare till finalen. Vinnarna fick välja startspår i finalen först, sedan tvåorna och så vidare. Lars I Nilsson vann lottningen och fick välja spår först av tvåorna. Med de tre innersta spåren upptagna valde han fjärdespåret.
– Jag ville faktiskt inte ha spår ett till tre eftersom hon öppnar bättre längre ut i banan. Innan försöket tänkte jag att det kommer se dumt ut om jag väljer spår fyra som försöksvinnare, men nu slapp jag stå där och se ut som en pajas, av den anledningen i alla fall, säger Nilsson skämtsamt.

”20 meter bättre i finalen”
Uttagningsloppet var Fascinations andra start för året och formkurvan torde således peka brant uppåt. I finalen kommer hon dessutom att tävla utan framskor för första gången i år, vilket ger ytterligare en växel.
– Jag körde henne i dag (läs fredag) och hon var dunderfin. Det finns inga orosmoln på himlen över huvud taget. Hur mycket bättre hon kommer vara i finalen jämfört med i försöket är svårt att säga men 20 meter kan man nog förvänta sig. Att hon var tvåa i försöket är i alla fall inget som drar ner förhoppningarna. Hon gick ändå en 1.13-tid med skorna på. Med det loppet i kroppen och utan framskor känns det som att hon kan kapa en bit.
På Åbytravet har man dubbla open strech. Det vill säga två extra innerspår på upploppet som ger fastlåsta hästar möjlighet att spurta invändigt om ledaren. Det ger en extra dimension till de taktiska funderingarna. För Fascinations del lär det emellertid inte vara aktuellt att släppa taktpinnen om hon kommer till ledningen.
– Hon är så pass duktig när hon får göra loppen själv och styra tempot så jag tror säkert att plan a för Johnny Takter (kusken) är att köra i ledningen. Men det är flera startsnabba hästar med och hon visade senast att hon kan gå riktigt bra bakifrån också.
Så vad tror du om chansen?
– Hon kommer fortfarande vara kullens drottning efter loppet…

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAll in på "Koffe" !
Nästa artikelFjärde segern för Svanstedt i Oslo GP

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.