Inför PdA: Maharajah pigg i regnet på Grosbois

213

imageregn

Maharajah är redo.
Det blågula Prix d´Amerique-hoppet var mycket laddad i torsdagens preparéjobb på Grosbois.
– Han var faktiskt lite onödigt pigg, sa tränaren Stefan Hultman.

På torsdagen var Stefan Hultman tillbaka på träningsanläggningen Grosbois utanför Paris för ett sista finslipande träningsjobb med Maharajah.
En längre lugn skogstur och några lätta intervaller på rakbanan var tanken på förhand, men regn hade förvandlat underlaget till ”välling”, som Solvallatränaren uttryckte sig.
Plan B blev då att istället köra en tur på en av rundbanorna.
Den här dagen undvek Stefan Hultman alla kameror och han sa även ifrån till de ekipage som försökte ”rygga” det svenska Prix d´Amerique-hoppet.
– Jag fick skrika: ”No paparazzi” ett par gånger.

Körde efter pulsklockan
När Stefan Hultman kom tillbaka till stallet efter jobbet var han skitig, blöt och kanske lite trött i sina biceps.
– Jag körde på efter pulsklockan, men han var faktiskt lite onödigt pigg. Men det hoppas man så klart ska vara ett bra tecken.
Stefan Hultman beskrev att om någon sett honom hade han säkert gjort intryck av en ”lallare” bakom Maharajah den här dagen.
– Jag hade lagom korta tömmar när jag körde ut, men när hästen borrade ner huvudet och stack iväg var de inte tillräckligt korta och jag fick sitta med händerna i armhålorna. Han var så pigg att jag till och med fick ta omtag. Hästen är i alla fall laddad inför söndag.

Något stort på gång
Stefan Hultman själv har helt klart också taggat upp ett par snäpp sedan senaste besöket i måndags. Det märks tydligt på honom att det nu är allvar och något stort på gång.
– Man blir lite bakrädd som det heter på fackspråk. Det har varit lite hektiskt och det är svårt att hålla smilbanden uppe, men man försöker. Så är det. Och söndagen ska vi inte prata om. Jag vet inte hur jag ska hantera söndagen. Jag skulle nästan villa sitta hemma och titta istället, men det går ju inte.
Men du är fortsatt nöjd. Inga moln på himmeln?
– Nej, han är fin hästen.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.