Inför Stosprintern 9 juli på Halmstad

57

stosprintern

Kryssa Futura, Treasure Kronos, Faye Bros och Bacio.
Det var vinnarna i respektive uttagningslopp till Stosprintern.
– Faye Bros får nog gälla som favorit i finalen. Hon kommer att ha bra chans, sa segerkusken Björn Goop.

Under måndagskvällen kördes det fyra uttagningslopp till Stosprintern i Halmstad. Finalen körs lördagen 9 juli i samband med sprintermästarehelgen med 60 000 euro i förstapris. Förhandsfavoriterna gjorde sin plikt och i V64-inledningen imponerade Treasure Kronos när hon vann trots en tuff resa i ”dödens”. Tempot var också högt uppskruvat, 1.10,5 första femhundra och 1.11,4 första tusen. Men det bekom inte det starka Jerry Riordan-tränade stoet som enkelt kopplade greppet på ledande Christine Sixteen till slut. Segertiden blev strålande 1.11,4 över distansen 1609 meter med bilstart. Treasure Kronos vann Breeders Crown-finalen i fjol för treåriga ston och var i våras trea i Drottning Silvias Pokal efter att ha vunnit försöket.
– Hon har en fantastisk vilja och bra kapacitet. Hon sprang utvändigt om en bra häst och kämpade ner den, berömde segerkusken Christoffer Eriksson.

”Faye Bros vann med krafter kvar”
Faye Bros var jättestor favorit i sitt försök och det Timo Nurmos-tränade stoet hade inga problem att infria förväntningarna. I händerna på Björn Goop tog hon ledningen från innerspåret och drog sedan i ett jämnt 1.12,5-tempo. Faye Bros behövde inte förta sig för att vinna och gled enkelt undan till slut. Segertiden blev 1.12,2.
– Jag försökte hålla ett lagom tempo men hon försökte springa lite fortare. En fin häst som är väldigt duktig och vann med krafter kvar. Hon är bra och kommer att ha bra chans i finalen, det tror jag. Efter spårlottningen får hon gälla som favorit i finalen, sa Björn Goop.

Bacio starkast från dödens
Björn Goop vann även med Stefan Melander-tränade Bacio som var starkast efter en resa utvändigt om ledaren hela vägen. Det fyraåriga stoet kopplade enkelt greppet mitt på upploppet och försvarade sig storstilat in i mål. En mycket stark avslutning levererade Salma Boko från kön till andraplatsen. Vinnartiden skrevs till 1.12,1.
– Egentligen är det inte hennes distans, hon är mer stark än snabb och får ofta gå den tuffa vägen. Men hon var bara starkast i dag, sa Björn Goop.
Dubbelseger blev det även för Christoffer Eriksson som vann med Tomas Malmqvist-tränade Kryssa Futura. Han gav stoet en perfekt resa i rygg på ledaren och när luckan kom etthundra meter kvar sköt hästen till vasst och hann precis fram till seger. Vinnartiden blev 1.12,8.

Häftig duell – ingen ville ge sig
I det avslutande V64-loppet fick vi se en häftig duell upploppet ner mellan ledande Tunika och utvändige Breidabliks Nubbe som stred sida vid sida och ingen ville ge sig. Men nosen först hade Tomas Malmqvists Tunika väl understödd av Björn Goop. Hon segrade på tiden 1.11,6/1609a.
I Dagens Dubbels första avdelning så avslutade Solvato starkt från kön till en lätt seger för Stefan Söderkvist. Men stort överbetyg förtjänar också Hillustrious som efter ett par tryckare under vägen tvingades öppna 1.10 första varvet och verkligen föll med flaggan i topp som tvåa.

Startlista Stosprintern 9 juli
1609 bilstart:
Häst – tränare

1) Faye Bros – Timo Nurmos
2) Bacio – Stefan Melander
3) Treasure Kronos – Jerry Riordan
4) Kryssa Futura – Tomas Malmqvist
5) Merles Simoni – Olav Mikkelborg
6) Bijou Bourbon H.M. – Conrad Lugauer
7) Top Notch Lady Ås – Roger Walmann
8) Saturday Mornings – Bo Westergård
9) Christine Sixteen – Veijo Heiskanen
10) Salma Silvio – Tomas Malmqvist

Föregående artikelEinar Andersson given i travets Hall Of Fame
Nästa artikelMelander och Månprinsen satsar på Sverige igen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.