Melander och Månprinsen satsar på Sverige igen

13

melander och månprinsen

I slutet av juli är det på nytt dags för start i Sverige för en av svensk travsports verkliga kelgrisar.
Melander och Månprinsen A.M. ska vara med i V86 från Östersund vilket blir kallblodskungens första start i landet sedan delägaren AnnaMaria Öbergs disciplinstraff trädde i kraft i höstas.

Efter SM-segern på Bergsåker i augusti fjol har paret Gunnar Melander och AnnaMaria Öbergs enbart satsat på utländska starter med Månprinsen A.M.
Åtta starter i Norge och Finland sedan i januari har slutat med sex segrar. Stjärnan från Dannero har sett strålande ut och befäst sin position som rasens bäste.
– Han är bättre i år. Det trodde man ju inte skulle vara möjligt men så är det, säger tränaren Gunnar Melander som kom hem till Kramfors på måndagen efter helgens två starter i Finland.
Finland slog på fredagen upp portarna för en ny bana i Härmä i de norra delarna av landet och Gunnar Melander var inbjuden till Nordic King, ett nyinstiftat lopp med försök på fredagen och final under lördagen.
Månprinsen A.M. och finske Jokivarren Kunkku vann var sitt försök. I finalen handlade det om kort distans och Dannerohästen hann inte riktigt fram till ledande Jokivarren Kunkku.
– Det strulade lite från början och det blev lite för långt fram. Men han gick verkligen jättebra till slut. Vi ska verkligen inte klaga på hästen. Han känns pigg och glad efter Finland, säger Gunnar Melander.

Ny sats i Sverige
Månprinsen A.M.s skötare och delägare AnnaMaria Öberg stängdes av i nio månader efter en incident på Dannero i september då Gunnar Melander ramlade ur sulkyn i ett olyckstillbud som fick Öberg att rusa in på banan och slå till den kusk som orsakade olyckan.
Straffet blev tillträdesförbud till samtliga svenska travbanor, ett straff som går ut i dagarna.
Nu tar paret ny sats med sin stjärna och planerar nästa start till Östersundstravets kväll med Svenskt Travderby onsdagen 27 juli – tävlingar med spelet V86.
– Det är Sven O Perssons Minne han ska ut i den kvällen. Det fanns ett lopp i Hagmyren om några dagar som kunde vara aktuellt men eftersom det blev två starter i Finland känns det alldeles för tätt. Det känns alldeles lämpligt med en månad till nästa start, säger Melander.

Nobbar framtida dueller
Melanders hemmabana Dannero hade velat se kallblodsstjärnan i en ny duell liknande den mot Lannem Silje i augusti i fjol.
Ett lopp som artade sig till en av de mest minnesvärda uppgörelserna genom tiderna i travet.
– Jag har valt att tacka nej i år. Jag sa redan i fjol på vägen hem från tävlingarna att det loppet aldrig går att toppa. Så därför vill jag inte köra ett sådant igen. Det blev helt perfekt den gången och det kommer att vara ett bra minne att bära med sig, säger Gunnar Melander.

Föregående artikelInför Stosprintern 9 juli på Halmstad
Nästa artikelDubbla finalchanser för Gotlandstränaren

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.