Inför V64: Hallå där, Kim Eriksson…

205

kim

…inför söndagens start i V64 på Solvalla med vindsnabbe Notorious Bi som visade fin form i den senaste starten.

– Ja, han är på gång. Det var nog seger som rök i V86 på Lindesberg när vi blev störda av en vinglande konkurrent på upploppet.
Notorious Bi har verkligen en saftig speed när det stämmer.
– Hästen höll just på att lägga i sin extraväxel – en växel som bara han och några till har – när vi tyvärr blev kraftigt störda. Annars hade han problem med de flacka kurvorna på den banan och sprang och rullade lite i sista sväng.
Ni hade två raka segrar ett tag i vintras och den senaste från i februari togs efter en riktig svepning av fältet i ett V86-lopp på Solvalla. Ingen seger sedan dess, varför?
– Det är konstigt att han inte fått vinna efter det! Han har gjort vettiga insatser och avslutat sylvasst några gånger och nästan nått fram. Han har även varit duktig i spets – men han har absolut bäst ”bett” då han får anfalla bakifrån.
Om du får skräddarsy ett lopp åt Notorious Bi inför V64-3 på söndag…
– Då sparar vi speeden. Det har visat sig att nu när han fått möta lite tuffare hästar så ska han inte göra något alls den första halvan av loppet. Det gäller bara att söka position. Om han får spara sin speed till 300-400 kvar biter den något alldeles oerhört.
Du är nykläckt tränare i Kalmar och samarbetar med amatören Michael Sandström från Mantorp. Varför denna konstellation?
– Jag fick börja köra Brave Run åt Micke för ett drygt år sedan då han tyckte att jag hade fin hand med lite besvärliga hästar, som ju Brave Run var på den tiden. Vi fick fin kontakt, jag och Micke. Ja, och även jag och ”Brave”…och det har utvecklats till vänskap. Micke har fina och vältränade hästar.
Läget och distansen och formen – ja, allt ser egentligen bra ut på förhand för 2 Notorious Bi i V64-3. Vad säger du?
– Jag tycker att det ser kanon ut. Vi möter kanske lite lättare motstånd nu. Läget är dessutom bra och vi behöver kanske inte offra något för att få en bra position och körs det bara lite grand i loppet måste Notorious Bi bli superfarlig.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.