Inför V64: Samuelsson stekhet i Skåne

215

samuel

För ett år sedan var han så less att han la ner sin tränarrörelse och flyttade.
Nu verkar allt han tar i plötsligt bli till guld.
– Den här ”kvarten” har varit den roligaste jag haft på länge, säger Ola Samuelsson som kan fortsätta sitt segertåg när Vaggeryd öppnar för säsongen med V64-tävlingar.

Seger i mer än var tredje start.
Ola Samuelsson har onekligen fått en smakstart sedan har för tre månader sedan bestämde sig för att bli egen tränare igen.
Mindre än ett år efter att han avvecklat sin rörelse i Stockholm för att flytta till Skåne som hjälptränare åt Lutfi Kolgjini.
– Jag har alltid haft ett skönt gäng med stabila kunder. Däremot tyckte jag att det var riktigt tråkigt på slutet uppe i Stockholm. Man gnuggade och for, men det kändes ändå som att man jobbade med näsan mot väggen och inte kunde konkurrera, förklarar Samuelsson som återfann glädjen i arbetet på Lutfi Kolgjinis imponerande träningsanläggning Vomb.
– Jag har inte trillat på något ställe som kan erbjuda de här förutsättningarna för att träna hästar och det gör det givetvis lite enklare. Framförallt hade vi jättebra förhållanden under vintern, det är väl det vi har varit ute och skördat för. Sedan är det klart att man fått lite nya influenser vad gäller träningen också, både att ta åt sig nya varianter och sålla ut de dåliga. Men den enkla sanningen är nog att jag har bättre hästar att jobba med.
För nu kan Ola Samuelsson verkligen konkurrera. På stallets 26 framträdanden sedan nystarten i Skåne har det blivit nio segrar.
– Det har funkat bra, jäkligt bra faktiskt. Den här ”kvarten” har varit den roligaste jag haft på länge. Man hoppas alltid och tror att det ska funka lika bra i verkligheten som det känns i träningen och nu har det gjort det under en period.

Vill rycka alla skor
På söndag åker Samuelsson till lilla Vaggeryd som slår upp portarna efter åtta månader utan tävlingar och direkt bjuder på en av årets höjdpunkter.
Först ut är 2 Simb Justintime (V64-1) som tillhör de hästar som följde med från Stockholm och visade fin form för ett par månader sedan, men nu kommer med två plumpar i protokollet.
– Han har gjort bort sig två gånger i rad med voltstart så nu provar vi bil där han är lite säkrare. Från början var han väldigt snabb ut bakom vingen också, men det är som att han blivit lite feg när det gäller den biten. Vi hoppas att självförtroendet kommer tillbaka, men jag tror inte det är aktuellt att ladda för någon ledning den här gången. Formmässigt är jag däremot inte orolig, det känns i träningen att det är intakt. Jag är dessutom lite inne på att prova honom barfota runt om för första gången vilket vore spännande, men då det är risk för dåligt väder måste jag hålla det öppet. Med lite klaff på vägen ska han inte vara borta, säger Ola Samuelsson och är ännu mer optimistisk kring sin andra deltagare.

”Känns jäkligt bra”
4 Orange Kronos
(V64-4) har kommit från Lutfi Kolgjini och fick äntligen en fullträff senast efter att ha floppat som favorit flera gånger.
– Det är en häst som varit lovande länge, men haft problem med fräschören och svårt att hålla för träning. Nu verkar det, peppar-peppar, hålla ihop och hon känns jäkligt bra i jobben. Näst senast gick hon med helstängt huvudlag och sprang bara och frihjulade i ledningen. Det var inte förrän de andra hästarna var förbi som hon började ta i, men då var det för sent. Därför öppnade vi upp huvudlaget senast och lät henne tävla på häst genom att släppa och det gick ju bra.
Den här gången verkar det emellertid inte vara aktuellt att släppa ifrån sig kommandet.
– Nej, normalt ska hon funka i ledningen, bara hon ser sina konkurrenter. Det känns som läge att prova där den här gången. Att kalla det en straffspark är kanske att ta i, men jag skulle bli ruggigt besviken om hon inte är med i tätstriden.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.