Inför V75 2014-02-08: Stenströmer varnar för en bortglömd!

970

bear-dancer-heat-1-jpg-3520

Ulf Stenströmer har inte bara Noras Bean till start i Prix de France.
Han har även intressanta hästar med i V75-finalerna.
– Jag kommer att sitta som ett nervvrak framför datorn i Paris, säger han och skrattar.
På söndag smäller det i Paris där Noras Bean fick ett drömläge med innerspår i Prix de France. Därifrån hoppas Ulf Stenströmer att hans stjärna kan tjäna fina pengar med en framskjuten placering. Men det är inte bara det franska storloppet med 1,6 miljoner kronor i förstapris som hägrar för tränare Stenströmer i helgen. På lördagen har han tre hästar med i V75-finalerna på Solvalla.
– Det blir en spännande helg, helt klart. Det är ju i de här sammanhangen man vill vara med och det är bara att hålla tummarna att hästarna levererar, säger han.
Stenströmer flyger till Paris på fredagskvällen och får följa V75-tävlingarna via atg-live.
– Förmodligen kommer man att sitta som ett nervvrak framför datorn och med telefonen i högsta hugg, säger han.

”Grym vid segern”
Axevallatränaren tycker på förhand att han har en bra vinstchans och en bortglömd häst som han varnar lite extra för. Så här kommenterar han sina V75-chanser.
– Bear Dancer (V75-2) var ju grym näst senast när han vann från dödens och han var inte tom i mål heller. Gör han om den insatsen så är jag jättenöjd men motståndarna är nog inte lika nöjda. Men det var ett litet frågetecken i senaste starten där han inte riktigt fick det att stämma. Det gick lite för fort ut ur första sväng och han brukar inte galoppera men från sidan såg det ut som att han inte fick något fäste. Min känsla är att det släppte lite för honom där. Han har känts bra i jobben efteråt och där har det inte varit några konstigheter. Nu hoppas jag att det går att köra barfota runt om och om banan är fin så blir det så. Normalt sett så ska han räknas med bra segerchans, säger Ulf Stenströmer.

”Går alltid bra på vintern”
– Good As Princess (V75-5) går alltid bra på vintern och det är under december, januari och februari som hon brukar vinna sina lopp. Hon var jättefin vid segern senast, även om det var mot ett beskedligt motstånd, men hon håller fortsatt kanonform. Hästen känns väldigt fräsch och fin men är beroende av ett lopp i hårt tempo. Då kommer hon att plocka ner många till slut men att hon ska plocka ner alla är tufft att begära. Jag tror att vi behåller bakskorna på igen och det blir barfota fram. Hon är väl kanske lite bättre barfota runt om men barfota fram är det viktigaste och dessutom slipper hon brodden nu.

”Vill se honom i spets – jätteintressant”
– Baretta Boko (V75-7) gjorde ett kanonlopp senast och avslutade väldigt snabbt. Han har fått ett jättebra läge här och ska enligt uppgift vara snabb ut i voltstart. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och jag tänker nog rekommendera Ulf att köra i spets. Han känns så pass bra nu och har funnit sig väl tillrätta hos oss att det vore intressant att prova i ledningen. Hästen trivs jättefint och har tränat bra så jag hoppas innerligt att han kommer till ledningen vilket är en position han trivs bra i. V75-Mästaren och de här typen av lopp brukar vinnas av någon som står på start så det ser spännande ut. Vi rycker dessutom alla skorna på lördag, säger Ulf Stenströmer.

Michael Carlsson

Kanal 75

 

Föregående artikelInför V75 2014-02-08: Heta chanser på hemmaplan för Nurmos!
Nästa artikelDödsolycka på Åbytravet