Inför V75 2014-02-15: Daniel kör en Corvette!

380

daniel-reden-v75-corvette

Daniel Redén har rivstartat året.
Nu kan hans Miss Sue V. rivstarta miljonjakten på V75.
– Hon känns som en liten Corvette, säger Redén inför jackpotomgången.
Nio segrar och fem andraplatser på 22 starter talar sitt tydliga språk. Daniel Redén har inlett 2014 mycket starkt.
– Hästarna har känts kanonfina. De har varit lite sega men de har ju vunnit och gjort det bra, så med några lopp kommer det nog bli ganska kul, säger Solvallatränaren, som själv bara har kört ett lopp i år.
Envisa ryggproblem har tvingat bort honom från tävlingssulkyn.
– Jag har varit inne på magnetröntgen och jag fick svar igår att jag har ett kraftigt diskbråck som är under utläkning, så det är på väg åt rätt håll.

”Passa alltid Miss Sue”
Således är det andra kuskar som kör Daniel Redéns V75-kvartett på lördagen. Tävlingarna avgörs på Axevalla utanför Skara och det ligger jackpotmiljoner i potten. Lyckas man bli ensam om sju rätt väntar en belöning på 47 miljoner kronor. Årets komet i svensk travsport, Mattias Djuse, kan göra så att den rätta raden inleds med en tvåa, om han håller tungan rätt i munnen bakom Redéns vindsnabba sto Miss Sue V. (V75-1).
– Tanken var inte att hon skulle starta så här tidigt på säsongen men hon känns som en liten Corvette i jobben så måste jag prova att ta ut henne, Corvetter är ju ganska vassa, säger Daniel Redén.
Miss Sue V. kan öppna snabbt bakom startbilen men taktiken är upp till kusken.
– Jag tror inte att något sto i Sverige vill ha henne i rygg, så där ser jag henne gärna, men hon har varit grymt fin i ledningen också. Hon är en väldigt bra och allround häst. Man ska alltid passa Miss Sue!

Kung i stallet
I gulddivisionen (V75-3) drog Daniel Redéns Hard Livin spår ett bakom startbilen. Hästen sprang in en halv miljon kronor förra året, utan att vinna ett enda lopp.
– Man skulle ju önska att man kunde säga att nu, när han har lopp i kroppen, är det stenklart. Men man kan inte riktigt lita på ”gamle Hard”. Han är alltid ute mot tuffa hästar och går jättebra, men han vinner inte så ofta. Men man kan också vända på det och jämföra motståndet i morgon med när han var fyra i Årjängs Stora mot bland andra Sebastian K., eller när han var i Finland och var tvåa mot elitloppshästar, slagen med en nos. Han har varit ute i stenhårda gäng.
Dessutom finns det faktorer som talar för att Hard Livin kommer att tävla ännu bättre i år.
– Han känns piggare i jobben och har fått flytta till ett nytt stall där han ska få bli kung. Det går inte att ställa alla hingstar bredvid varandra, då trycker de ner varandra i psyket. Jag vill hitta en ny lösning och se om han tänder till av att vara kung i stallet.
I årsdebuten för ett par veckor sedan gick Hard Livin i mål som tvåa bakom Bacht Launcher, som han möter på nytt. Då körde Johan Untersteiner och han får förtroendet igen.
– Hästen är pigg som tusan i jobben och kan inte ha en bättre uppgift på pappret. Nu åker skorna av igen och så åker ”norsken” (norskt huvudlag) på. Vi maxar och hoppas att det ska bli så bra som möjligt.
– Får han det rätta fästet kan han öppna bra. Baht Launcher är ju kusligt snabb första biten men Johan sa att han hade kunnat hålla ut den på Örebro. Men det är inte jag som kör…

Skrällbud i V75-6
Av sina övriga två V75-hästar tror Daniel Redén mest på Rocket Zet (V75-6). Efter att ha vunnit årsdebuten gick han senast i mål med sparade krafter i V75.
– Jag chansade med honom och satt kvar senast. Det var bra för hästen och vi får väl ta igen det nu. Tar man med några stycken på kupongen kan man ta med honom. Jag tycker att han känns smidigare och har lite vassare inställning till jobbet än förr om åren.
Quangaroo Zet (V75-7) har helt fel läge. Han ska vara med där framme för att kunna sluta långt fram, så jag tror att det blir svårt för honom.

Ola Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJanne Jackpot förklarar KRIG mot Harry Boy på Axevalla Hed
Nästa artikelDubbelmania!