Inför V75 Åby: ”Jag tror att hon håller ledningen”

106

Inför V75 Åby: "Jag tror att hon håller ledningen"

Hästen satt fast med alla krafter kvar näst senast.
Gången efter spurtade hon vasst till en knapp förlust på V75.
Nu har Garca drömläge för att ta revansch tillsammans med Carl Johan Jepson.
– Jag tror att hon håller ledningen och då provar vi nog där. Hon är absolut en av de som kan vinna, säger tränaren Pär Hedberg.

Det har återigen blivit dags för V75 på Åbytravet och senast det begav sig var för tre veckor sedan. Då höll stallskriket Garca sånär på att vinna men kunde inte svara en sylvasst spurtande Princess S.W. den sista biten. Detta efter att ha släppt ledningen och kopplat greppet som hon hade i det längsta via open stretch.
– Garca (V75-6) gjorde ett riktigt bra lopp men Peters häst kom med en sån jädra fart långt ut i banan och hon åkte dit precis före linjen. Gången innan dess satt hon fast med alla krafter sparade och jag måste säga att hästen har absolut toppform nu. Hon har tränat både måndag och torsdag den här veckan och känns jättefin. Efter förra starten så har vi siktat mot det är loppet, säger Pär Hedberg.

”Jag tror att vi provar i ledningen den här gången”
Axevalla-tränaren, som huserar på Bjertorp i Kvänum med 20 hästar i träning, ser med tillförsikt fram emot en ny start på V75. Speciellt eftersom Garca har lottats till rena drömläget med innerspår tillsammans med taktiskt skickliga Carl Johan Jepson. Garca är kvick i fötterna och klar spetsfavorit, men tränare Hedberg överlåter taktiken till kusken.
– Hon är riktigt kvick iväg och händer inget oförutsett så tror jag att hon håller ledningen. Hästen går bra i ledningen och det är upp till Jepson att bestämma taktiken. Man ska inte låsa sig vid något när det finns open stretch men den här gången tror jag att han provar att köra i ledningen.
– Hon fick öppna snabbt från springspår senast och det blev dessutom en omstart när hon laddades iväg. Jag tror inte att hon behöver köras lika hårt den här gången för att hålla upp ledningen, säger Hedberg.

”Blir bara bättre och bättre – har bra feeling”

Hur är din feeling den här gången att få revansch från senast och vinna på V75?
– Det känns ju helt klart väldigt intressant med läget och den form som hästen är i. Sedan hänger det ju lite på hur bra hästarna på 40 meters tillägg kommer på det. Hamnar de alltför bra till så kan det bli tufft, men hamnar de en bit bak och ska ut och runda alla i spåren på slutvarvet blir det inte lätt för dem.
– Det känns som att min häst flyttas framåt och bara blir bättre och bättre för varje lopp hon gör. Hon är absolut en av de som kan vinna och jag har bra feeling. Vi ändrar inget och kör återigen med skor, norskt huvudlag och vanlig vagn, säger Pär.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFina pengar på systemet två lördagar i rad! 40.000 och 10.000!
Nästa artikelInför GS75: Spännande söndag för Stall Ratu

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.